Spitalul Militar: Traian Băsescu, apt medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar a anunţat că, în urma examenelor clinice pluridisciplinare, a analizelor de laborator şi a examenelor paraclinice imagistice, comisia medicală a constatat că Traian Băsescu "este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu".

"În urma examenelor clinice pluridisciplinare, a analizelor de laborator şi a examenelor paraclinice imagistice (examen radiologic, ecografie, imagistică prin rezonanţă magnetică, tomografie computerizată), Comisia medicală a constatat că Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, este APT din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu", se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila".

Potrivit comunicatului, "Traian Băsescu nu suferă în momentul de faţă de nicio afecţiune care să îi pună în pericol starea fizică, psihică sau viaţa şi care să îl împiedice să exercite mandatul de preşedinte al României".

Spitalul Militar a mai precizat că, miercuri, 28 decembrie 2011, în conformitate cu prevederile Hotărârii CSAT nr. 166/2006, preşedintele Traian Băsescu a efectuat controlul medical anual.

Comunicatul este semnat de directorul-comandant al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", colonel medic dr. Emil-Aurelian Ranetti şi de şeful Direcţiei Medicale a Ministerului Apărării Naţionale, general de brigadă medic dr. Mihai-Marius Mureşan.

Preşedintele Traian Băsescu a fost la Spitalul Militar Central pentru un control medical şi la sfârşitul lunii februarie 2010. Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, declara atunci că preşedintele Traian Băsescu a efectuat în 27 februarie controlul medical anual, făcut de o comisie formată din 13 medici specialişti, conform unei hotărâri a CSAT din 2007 şi a susţinut că şeful statului este "foarte sănătos".

Băsescu a mai fost consultat şi în august 2010 la Spitalul Militar Central din Bucureşti, de şeful secţiei ORL.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite