Băsescu:"Băi, oameni buni, în 2008, România dispunea de câteva baterii de praştii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu "La Masa Adevărului" / Foto: Eduard Enea
Preşedintele Traian Băsescu "La Masa Adevărului" / Foto: Eduard Enea

Traian Băsescu a ironizat ieri-seară dezvăluirile WikiLeaks potrivit cărora ar fi luat în calcul un conflict militar cu Rusia, în 2008, afirmând că la acea dată România "dispunea de câteva baterii de praştii cu rază lungă de acţiune şi era gata să declare războaie".

"Băi, oameni buni, să ştiţi că în 2008 România dispunea de câteva baterii de praştii cu rază lungă de acţiune şi era gata să declare războaie", a glumit Băsescu.

Declaraţia a fost făcută la finalul ceremoniei de învestire a lui Leonard Orban în funcţia de ministru al Afacerilor Europene.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Valeriu Turcan, a precizat că Traian Băsescu a avut în 2008 o întâlnire cu senatorul Richard Lugar, dar că în cadrul ei nu a vorbit despre implicarea directă a României într-un conflict cu Rusia.

Potrivit notei diplomatice obţinute de WikiLeaks, în cadrul unei întâlniri cu senatorul american Lugar ,în 2008, Traian Băsescu şi-a exprimat îngrijorarea că Rusia ar putea să provoace intenţionat tensiuni în Moldova/Transnistria, care ar putea conduce la un răspuns militar din partea României, cu implicaţii extinse pentru NATO şi UE, în contextul conflictului din Georgia izbucnit la începutul lunii august 2008. Nota aparţine ambasadorului american Nicholas Taubman.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite