Băsescu: "România a decolat, politicienii sunt pe pământ"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, ieri, în termeni extrem de duri despre clasa politică din România, despre care a spus că este incapabilă să fie "un motor" al societăţii.

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, ieri, în termeni extrem de duri despre clasa politică din România, despre care a spus că este incapabilă să fie "un motor" al societăţii. "Realitatea este că România însăşi a luat-o înaintea politicienilor, România a decolat, a trecut de pragul critic al pistei, a început să zboare, iar politicienii sunt pe pământ, deşi aveau bilete la avionul acesta. Şi au rămas la sol pentru simplul motiv că nu au înţeles că societatea românească şi-a luat zborul", a spus Băsescu într-un discurs ţinut la reuniunea anuală a Societăţii Academice Române (SAR). El a apreciat că incapacitatea politicienilor de a înţelege că ei ar trebui să fie "în cabina avionului" va avea "costuri enorme" pentru democraţia din România. Şeful statului a avertizat şi asupra faptului că, datorită faptului că instituţiile statului şi politicienii "fac politică pentru partide", există riscul ca bunăstarea generată de integrarea în UE să nu fie distribuită în mod echitabil. "Concluzia este una singură: cu blocurile încălzim atmosfera când afară-i frig. Blocurile sunt calorifere pentru atmosferă", a spus Băsescu. El a arătat că izolarea termică a blocurilor ar reprezenta cam 10-15% din costul energiei pe cinci ani. "Este un cost care trebuie asumat cu certitudine prin sisteme de creditare şi prin contribuţia administraţiei locale pentru ca într-un termen rezonabil să se reducă consumurile energetice", a susţinut preşedintele României.

Tăriceanu spune că preşedintele s-a comportat ca la restaurant

Premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a acuzat, ieri, pe preşedintele Traian Băsescu, într-un interviu acordat Mediafax, că a anunţat organizarea unui referendum pentru votul uninominal doar pentru a abate atenţia de la demersul PSD de suspendare a sa. "Mi s-a părut că Traian Băsescu s-a comportat, încă o dată, ca într-un restaurant. A dat comandă pentru un referendum şi crede că <> ", a spus primul-ministru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite