Băsescu: România a îndeplinit toate criteriile de aderare la spaţiul Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul reuniunii de miercuri de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Comitetului Schengen din parlamentul italian, Traian Băsescu a afirmat că România a îndeplinit toate criteriile de aderare la spaţiul Schengen şi a finalizat implementarea tehnică a acestora.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit miercuri, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Comitetului Parlamentar Schengen din Parlamentul Republicii Italiene, Margherita Boniver.

"În cadrul întrevederii s-au purtat discuţii cu privire la aderarea României la spaţiul Schengen, precum şi la situaţia generală din interiorul Uniunii Europene", se precizează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

În cadrul întâlnirii, preşedintele a afirmat că România a îndeplinit toate criteriile de aderare la spaţiul Schengen şi a finalizat implementarea tehnică a acestora, fapt recunoscut de Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din iunie 2011 şi de rezoluţia adoptată de Parlamentul European la data de 13 octombrie 2011.

Oficialul italian a ţinut să sublinieze "sprijinul constant pe care Italia îl acordă României în vederea finalizării procesului de aderare la spaţiul Schengen, nu doar din perspectivă politică, ci şi ca semn al aprecierii faţă de eforturile făcute de România pentru a răspunde standardelor specifice zonei Schengen".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite