Băsescu: Dacă prezenţa e de 48 - 49% le propun lui Ponta şi Antonescu revizuirea Constituției în schimbul demisiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, vineri, la o emisiune tv că în situaţia în care prezenţa la referendum va fi de 48-49 la sută nu-i rămâne altceva decât să le repropună lui Crin Antonescu şi Victor Ponta să discute revizuirea Constituţiei în schimbul demisiei lui.

"La un procentaj în care vin 48, 49 la sută şi diferenţa este foarte mare, nu am decât soluţia să le propun politicienilor, ca de altfel şi românilor să le reînnoiesc propunerea pe care am făcut-o lui Antonescu şi lui Ponta încă de la sfârşitul anului trecut. Le retrimit scrisoarea <<măi oameni buni, haideţi să discutăm revizuirea Constituţiei cu punerea în aplicare a referendumului din 2009 şi cu scurtarea mandatului meu în aşa fel încât odată cu alegerile legislative, care poate nu vor mai putea avea loc în noiembrie în condiţiile astea>>. Trebuie să aibă loc cel mai târziu în februarie 2013. Odată cu legislativele revenind la mandat de patru ani pentru preşedinte, eu demisionez cu 30 de zile înainte în aşa fel încât să puteţi suprapune din nou mandatele", a spus preşedintele suspendat la B1 tv.

"Putem avea variante constructive dar cu o singură condiţie. Ponta şi Antonescu să înţeleagă că în România nu mai pot deţine puterea absolută", a completat el.

Traian Băsescu a mai declarat că el nu se aşază "nici sub fustă ( n.r prezenţei), nici pe fustă", ci pe lege pentru că este şef de stat.

"Eu mă aşez nici sub fustă, nici peste fustă, ci pe lege. Sunt şef de stat. Pentru mine este corect ce scrie în lege", a susţinut preşedintele suspendat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite