Băsescu, de Paşte: Trebuie schimbaţi cei cu care nu mă împac!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a profitat de vizita pe care a efectuat-o duminică la Sibiu, pentru a le spune ziariştilor din localitate că este decis să nu cedeze şi să schimbe ţara.

Preşedintele Traian Băsescu a profitat de vizita pe care a efectuat-o duminică la Sibiu, pentru a le spune ziariştilor din localitate că este decis să nu cedeze şi să schimbe ţara. "Trebuie schimbată ţara. Dacă noi rămânem cu năravurile tranziţiei, ţara asta nu va fi o ţară modernă. Tot timpul mă gândesc, m-am gândit şi azi-noapte când am luat lumină, că totuşi ar trebui să nu cedez, să continui insistent ca ţara să se schimbe", a declarat Băsescu. Şeful statului a participat, duminică, la slujba de Paşte de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, oficiată de Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza.

Băsescu s-a adresat credincioşilor, spunându-le că se roagă pentru "împăcare", iar cei cu care nu se poate împăca trebuie schimbaţi. "Şi eu ştiu cei trei piloni ai credinţei: să fii împăcat cu Dumnezeu, să fii împăcat cu tine şi să fii împăcat cu semenii. Uneori însă, ca şef de stat, poţi fi împăcat cu Dumnezeu şi cu tine, dar nu poţi fi împăcat cu toţi semenii. Cei cu care nu te poţi împăca trebuie schimbaţi, ţara trebuie schimbată", le-a spus preşedintele celor câteva sute de credincioşi care au luat parte la slujba de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Băsescu a mai declarat că i-ar fi plăcut ca primarul Sibiului, Klaus Johannis, să fi fost ministru al educaţiei şi a spus că chiar i-a propus această funcţie, însă edilul "a ţinut mai mult la oraşul lui".

Întrebat de un ziarist dacă i-ar fi plăcut ca primarul Sibiului să fi fost în locul premierului Tăriceanu, Băsescu a răspuns afirmativ, însă a declarat că i-ar fi plăcut mai mult ca acesta să fi fost ministru al educaţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite