Băsescu despre cozile pentru vaccinare: "Dă-mi Doamne mintea românului cea de pe urmă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu, la cumpărături
Preşedintele Traian Băsescu, la cumpărături

Între două cumpărături şeful statului şi-a dat cu părerea şi despre cea mai aşteptată extrădare din acest an: cea a teroristului Omar Hayssam. "Până la urmă, o sa ajungă toţi acasă", a fost replica scurtă a preşedintelui la întrebările jurnaliştilor pe subiectul Hayssam.

Citiţi şi:

Timişorenii sunt imuni la febra vaccinului care a „îmbolnăvit” ţara


Traian  Băsescu, omul politic care ne-a obişnuit cu ieşiri la supermarket mai ales în zile de alegeri sau în campaniile electorale, a comentat cu mult spirit şi cozile formate de români pentru a se vaccina împotriva gripei A H1N1. "Dă-mi Doamne mintea românului cea de pe urmă", a fost replica preşedintelui.

"Când statul a pus la dispoziţie vaccinul, campania de vaccinare începând pe 26 noiembire, nimeni nu s-a înghesuit, acum s-au dus toţi să-şi facă vaccinul. Ne luăm după toţi care îşi dădeau cu părerea pe Internet", a continuat şeful statului.

Pentru faptul că familia prezidenţială nu s-a vaccinat împotriva noii gripe, Băsescu a găsit imediat o explicaţie: Face în fiecare an un set de zece injecţii, "un vechi vaccin al Institutului Cantacuzino care imunizează". "Din cauza acestora a trebuit să fac o pauză până să mă vaccinez anti-AH1N1", explică locatarul de la Cotroceni.

Şeful statului a ieşit la cumpărături singur, însoţit doar de ofiţerii SPP. Potrivit propriei declaraţii face piaţa o dată la trei săptămâni, câci aceasta este datoria sa "de când a îmbătrânit". A cumpărat mai multe produse şi s-a plâns că nu există pe rafturi produse româneşti. "Doar mere româneşti am reuşit să cumpăr. Roşiile nu erau bune. Morcovii erau de necumpărat", a adăugat Băsescu.

După ce a umplut un coş cu produse de la apă plată la lactate şi legume şi fructe, şeful statului a părăsit supermarketul, nu înainte de a bea o cafea la unul dintre restaurantele centrului comercial. A avut astfel ocazia să susţină faţă de doi reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale că el sprijină ONG-urile prin politici publice.

Băsescu în supermarket, de la confiscare de telefon la "ţigancă împuţită"

Iesirile şefului statului la cumpărături nu au trecut niciodată neobservate. Poate şi pentru că se întâmpla ca mica baie de mulţine să aibă loc în zi de alegeri, ca pe 7 iunie 2009, când românii îşi alegeau europarlamentarii, sau în 2007, în ziua referendumului pentru suspendarea sa din funcţie.

Şi totuşi acesta nu este singurul motiv pentru care cumpărăturile prezidenţiale au făcut deliciul presei. În 2007, o astfel de ieşire s-a lăsat cu o confiscare de telefon aparţinând unei ziariste de la Antena 1. După ce acesta şi-a recuperat telefonul a găsit pe aparat o înregistrare cu o discuţie între Traian Băsescu şi soţia sa, în care acesta a numit-o pe ziaristă "ţigancă împuţită".


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite