Băsescu despre ordinul lui Andronescu: "Mai sunt şi tentaţii de pas înapoi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băsescu despre ordinul lui Andronescu: "Mai sunt şi tentaţii de pas înapoi"
Băsescu despre ordinul lui Andronescu: "Mai sunt şi tentaţii de pas înapoi"

Preşedintele Traian Băsescu s-a arătat decepţionat de ordinul dat de pesedista Ecaterina Andronescu prin care directorii de şcoală vor fi numiţi de ministrul Educaţiei, precizând că din păcate, "mai sunt tentaţii d-astea de pas înapoi".

Aflat într-o vizită în judeţul Giurgiu, şeful statului a declarat că dorinţa ministrului Andronescu de a avea control asupra numirii directorilor de şcoli şi a inspectorilor şcolari a creat o situaţie "la care nimeni n-a visat vreodată să mai ajungă şcoala".

Băsescu a dat asigurări că procesul de preluare a instituţiilor de învăţământ de către autorităţile locale se va finaliza în curând.

Procesul de trecere a poliţiei la autorităţile locale, nu se va finaliza în 2010

Şeful de la Cotroceni nu este convins că procesul de trecere a poliţiei, partea de ordine publică, în subordinea autorităţilor locale se va finaliza anul viitor.

"S-au făcut proiectele pilot şi vă mărturisesc că ele nu au dat rezultate grozave, criminalitatea a crescut. Ce este cert este că va continua procesul de transfer al Poliţiei, partea de Ordine publică, înspre adminsitraţia locală, dar nu v-aş putea spune ca acest proces se va termina în 2010", a afirmat şeful statului.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii administraţiilor locale din judeţul Giurgiu, preşedintele a făcut apel către primari să-i sprijine pe oamenii de afaceri care vor să facă afaceri, în special agricultură, pentru a atrage astfel şi tinerii în mediul rural.

"La nivel naţional, România poate asigura hrana pentru 80 de milioane de cetăţeni. Din păcate, deşi suntem doar 22 de milioane, 70 la sută din ceea ce se consumă pe piaţa românească în domeniul alimentar se importă, pentru că n-o producem", a susţinut Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite