Băsescu în Italia: Fără şcoală etnia nu are şanse să supravieţuiască

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizita de lucru a preşedintelui Traian Băsescu a început în tabăra de ţigani Magliana, de la periferia Romei.Şeful român de Stat a fost întâmpinat de Gianni Alemmano, primarul

Vizita de lucru a preşedintelui Traian Băsescu a început în tabăra de ţigani Magliana, de la periferia Romei.Şeful român de Stat a fost întâmpinat de Gianni Alemmano, primarul Romei. Împreună i-au vizitat pe cei 450 de ţigani români care i-au primit cu entuziasm şi ovaţii.

Traian Băsescu a încercat un dialog cu reprezenţii taberei de ţigani cărora le-a spus, că "etnia nu are altă şansă pentru generaţia următoare dacă nu işi trimite copiii la şcoală. Fără şcoală, etnia va fi sacrificată".

Vocile din grupul de ţigani încurajaţi să îşi spună problemele au cerut să "nu mai fie discriminaţi în România şi ca legile să fie egale pentru toţi". La rândul lui, Traian Băsescu a avertizat că statul român este dur cu infractorii, indiferent de etnie şi naţionalitate. În acelaşi timp, preşedintele a admis că ţiganii de la Magliana au condiţii de viaţă mai bune decât ar fi avut în România.

"Când România va fi pregătită să vă ofere un trai mai bun, vă aşteptăm pe toţi acasă", a declarat şeful de stat.

Ţiganii au fost entuziasmaţi de vizită şi mulţi au declarat că se simt protejaţi la gândul că România nu i-a uitat.

"Suntem fericiţi că Băsescu ne-a promis că va discuta cu autorităţile italiene şi vor găsi o solutie şi la problemele nostre. Ieri, o italiancă m-a ridicat de pe o banca şi m-a trimis acasă pentru că sunt ţigancă. Sper să se rezolve cu rasismul ăsta", ne-a spus Mirela Iancu (28 ani) din Gârla Mare, judeţul Mehedinţi.

Pe agenda de lucru a preşedintelui s-a aflat şi întâlnirea cu reprezentanţi ai asociaţiilor românesti din Italia.

În jurul orei prânzului, Traian Băsescu s-a întâlnit cu prim ministrul italian Silvio Berlusconi. La discuţii au participat ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, ministrul român de Externe Lazăr Comănescu şi omologul său italian, Franco Frattini.

Citiţi şi

Băsescu s-a întâlnit în Italia cu reprezentanţii asociaţiilor româneşti

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite