Băsescu: Hrebenciuc, Verestoy şi Bogdan Olteanu sunt artizanii mafiei politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu i-a indicat, ieri, într-o emisiune televizată, pe Viorel Hrebenciuc (PSD), Verestoy Attilla (UDMR) şi Bogdan Olteanu (PNL) ca fiind "artizanii" sistemului mafiot

Preşedintele Traian Băsescu i-a indicat, ieri, într-o emisiune televizată, pe Viorel Hrebenciuc (PSD), Verestoy Attilla (UDMR) şi Bogdan Olteanu (PNL) ca fiind "artizanii" sistemului mafiot politic din România.

"E o mafie politică!", a spus şeful statului, adăugând că cei trei sunt artizanii sistemului care a urmărit eliminarea PD de la guvernare, suspendarea şi demiterea sa şi, în final, controlul asupra justiţiei. Băsescu i-a atacat din nou pe cei 322 de parlamentari care au votat în favoarea suspendării sale din funcţie, arătând că există o "cârdăşie" între aceştia şi guvern, al cărei singur obiectiv este supravieţuirea politică. Preşedintele a accentuat că respectiva coaliţie nu urmăreşte decât să preia controlul justiţiei pentru a perpetua un sistem politic "cu iz mafiot". Despre premierul Călin Popescu Tăriceanu, liderul de la Cotroceni a spus că nu reprezintă principalul lui adversar politic şi că între ei doi a apărut o problemă politică profundă după referendum.

Viitorul premier, un pedist

Băsescu a anunţat că, după alegerile viitoare, primul-ministru va fi cu certitudine de la PD. "Aş vrea să pot guverna, să fie la guvernare un premier al PD. N-ar fi nevoie de prea multe discuţii", a spus şeful statului.

El a precizat că formaţiunea pe care a condus-o "e maxim curăţată" şi că aceasta a fost înlăturată din Executiv pentru că incomoda planul celorlalţi parteneri de acaparare a justiţiei.

Referendum, la toamnă

Dacă parlamentul nu va vota introducerea sistemului de vot la începutul săptămânii viitoare, va fi organizat un referendum pe această temă, a promis Traian Băsescu. "Nu se vor face alegeri în România pe actualul sistem de vot. Asta v-o garantez!", a precizat şeful statului, acuzându-i pe liderii PNL, PSD şi PC că au minţit atunci când s-au angajat public că vor asigura adoptarea uninominalului în sesiunea parlamentară care tocmai s-a încheiat.

Ţinta pe ziarişti

Printre ţintele preşedintelui s-au numărat, din nou, ziariştii. Băsescu a spus că poate oferi o listă de cel puţin 10 jurnalişti care, "dacă nu ar fi politicieni, ar muri de foame". Şeful statului a adăugat că 80% din angajaţii mass-media trăiesc speculând, bârfind, "umflând" spusele politicienilor şi că 90% din ei nu pot să creeze nimic, ci doar să interpreteze ce spun oamenii politici. Băsescu a refuzat să ofere nume, promiţând că va face publică lista când se va supăra.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite