Preşedintele Băsescu l-a decorat post mortem pe Ion Diaconescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului l-a decorat post mortem pe fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Ofiţer, după cum a anunţat Administraţia Prezidenţială.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat joi, 13 octombrie a.c., Decretul pentru conferirea, post-mortem, a Ordinului Naţional «Steaua României» în grad de Ofiţer fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Ion Diaconescu. Preşedintele României a conferit Ordinul «în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru contribuţia avută la consolidarea democraţiei şi a statului de drept în România»", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Ieri seară, preşedintele Traian Băsescu a scris un mesaj în cartea de condoleanţe de lângă catafalcul lui Ion Diaconescu, menţionând că acesta a fost "un om căruia semenii i-au făcut mult rău şi cărora, la rându-i, le-a răspuns cu simplitate, cu bunătate şi cu iertare".

Preşedintele s-a recules lângă sicriul cu trupul neînsufleţit al seniorului ţărănist şi a depus la catafalc un buchet de flori.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite