Băsescu: Se observă o veselie a demolării. Mâine voi avea o intervenţie cu românii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit pentru prima dată de la declanşarea protestelor în stradă, la depunerea jurământului noului ministru de Externe, Cristian Diaconescu (UNPR), subliniind că „românii sunt nemulţumiţi pe bună dreptate" şi anunţând că mâine „va avea o intervenţie" cu ei. Şeful statului i-a atacat dur pe Ion Iliescu, Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Şeful statului a declarat la Cotroceni că mesajele lansate în prezent de Ion Iliescu, Crin Antonescu, Victor Ponta şi colonelul Mircea Dogaru sunt similare cu cele lansate de fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

"Ştiţi ce mă şochează cel mai tare? Că mesajul lui Ion Iliescu, al lui Victor Ponta, al lui Crin Antonescu, al aşa-numitului lider al societăţii civile, fostul colonel Dogaru sunt similare cu ale fostului preşedinte al Republicii Moldova, actualul şef al fracţiunii Partidului Comunist din republica Moldova, Vladoimir Voronin", a spus şeful statului, după ce Cristian Diaconescu a depus jurământul în funcţia de ministru de Externe.

Preşedintele a remarcat că "se observă o veselie a demolării", apreciind că probabil reuşita recunoaşterii internaţionale "îi deranjează pe foarte mulţi".

„Nu pot să nu observ mesajul lui Ion Iliescu, aproape de masa de operaţie, că preşedintele trebuie să răspundă, deşi el n-a răspuns nici pentru mineriade, nici pentru morţii de la Revoluţie", a insistat Băsescu.

„Am văzut televiziuni ale unor foşti turnători la Securitate promovând internaţional dezastrul din România", a mai acuzat preşedintele.

"Domnule ministru, aveţi o misiune grea, în care vă voi susţine şi sper ca cele ce voi clarifica în intervenţia mea de mâine cu românii să vă poată fi un suport. Vă doresc mult succes în mandatul dumneavoastră", i-a spus preşedintele Băsescu noului ministru de Externe.

Băsescu i-a mai spus ministrului că mesajul dincolo de Atlantic şi nu numai trebuie să fie că „România are forţă să continue".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite