Băsescu: "Nu vreau să impun un anumit model de Constituţie, mandatul meu nu mai este afectat de schimbare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu, preşedintele României
Traian Băsescu, preşedintele României

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că mandatul său nu mai este afectat de schimbarea Constituţiei şi a vorbit despre legile care trebuie date pentru a se reuşi modernizarea statului, într-o intervenţie la Cotroceni. Reorganizarea administrativă a ţării, privatizarea Ford şi găsirea unor soluţii pe procesele de interes naţional au fost menţionate de şeful statului în discursul său.

Băsescu a declarat despre votul românilor la Referendum că a fost un vot liber exprimat despre  cum să funcţioneze istituţiile statului.

"În ce constă modernizarea statului dincolo de modernizarea Constituţiei, nu sunt un adept al menţinerii revizuirii Constituţiei în limtele celor două întrebări de la referendum, plecând de la realitatgea că avem o Constituţie bună, din care trebuie eliminăm confuzii, cum ar fi limitele de separare a puterilor în Stat", a spus Băsescu.

Iată cele mai importante dintre declaraţiile lui Traian Băsescu:

"Cele două întrebări nu sunt decât motivul de a deschide întreaga Constituţie. Procesul de revizuire nu se poate limita doar la Constituţie. Avem în Parlament legea educaţiei, care a fost respinsă pe procedură, legea pensiilor. Legea privind garanţiile pentru privatizarea Ford. Este parte din procesul de modernizare a statului. "

"Aş dori să discutăm în ce constă modernizarea statului."

"Suntem singura ţară care a rămas consecventă pe Nabukov, nu am ratificat acest acord.

"Toate partidele au fost de acord cu descentralizarea, cu creşterea nivelului de autonomie a administraţiilor locale. ţi defilat în campanie cu descentralizarea, poate că a venit timpul să se şi întâmple acest lucru."

"Ar trebui toate partidele să convină asupra unui proiect de simplificare a utilizării fondurilor europene."

"Viaţa de zi cu zi oferă muniţie în fiecare clipă să execute Guvernul. Sunt foarte multe restanţe legislative, cum ar fi legile siguranţei naţionale."

Principalul mesaj este procesul de modernizare a României prin legile de care avem nevoie să modernizăm statul, procesul de descentralizare, legat de Constituţie ar trebui să avem în vedere organizarea administrativă a ţării. Nimeni să nu considere că vreau să impun un anumit model de Constituţie, mandatul meu nu mai este afectat de noua Constituţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite