Băsescu, despre Ceauşescu: Dacă stătea doar 10 ani, era un mare preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vorbind despre fostul dictator Nicolae Ceauşescu, şeful statului a precizat, la B1 TV, că ar fi fost un "mare preşedinte în istoria românilor", dacă ar fi rămas în fruntea ţării numai zece ani.

"Dacă el stătea numai zece ani, era un mare preşedinte în istoria românilor. De asta cam toate statele democratice au maximum două mandate pentru preşedinte, de cinci ani sau de patru ani", a spus Băsescu.

Întrebat, ulterior, în legatură cu împlinirea în decembrie, a şase ani de mandat la Cotroceni, Traian Băsescu a comentat râzând: "Cam mulţi". Apoi, a adăugat că nu ar mai dori un al treilea mandat de preşedinte, chiar dacă acesta ar fi fost constituţional. "Nu am cum şi nici nu mai vreau", a spus preşedintele Băsescu.

Şeful statului a mai adus în discuţie rezultatul referendumului privind Parlamentul unicameral, despre care a spus că nu a uitat, dar că prioritare sunt Legile pensiilor, salarizării unitare şi a bugetului de stat pe 2011.

"Să nu credeţi că uit de rezultatul referendumului cu Parlament unicameral şi cu reducerea numărului parlamentarilor, dar cred că în acest moment prioritare sunt cele trei legi de care avem nevoie sa închidem acordul cu Fondul", a declarat Traian Băsescu, menţionând că pentru a respecta interesul naţional, parlamentarii trebuie să stea în scaunele lor şi să voteze cele trei legi într-o formă care să determine consolidarea economică a ţării.

Marga a distrus sistemul de Educaţie

Traian Băsescu a comentat acţiunile lui Andrei Marga în calitate de ministru al Educaţiei, spunând despre acesta că a distrus sistemul de învaţământ prin reforma făcuta, dând ca exemplu desfiinţarea liiceelor profesionale.

"Tinerii sunt afectaţi profund de faptul că dobândesc doar nişte diplome şi nu competenţe la terminarea şcolii. Legea aceasta a educaţiei este prima lege a educaţiei care vine după dezastrul generat de reforma Marga şi pune elevul, studentul în centrul sistemului de educaţie", a spus preşedintele.

Băsescu a criticat şi atitudinea "arogantă" a lui Marga, din momentul în care i s-a reproşat, chiar de către actualul şef al statului, pe atunci ministru, desfiinţarea liceelor profesionale.

"Acest om a distrus sistemul de educaţie. Îmi aduc aminte când îl rugam în Guvern: «Domnule ministru, nu desfiinţaţi liceele profesionale ale Căilor ferate, liceele profesionale auto» A distrus acest om educaţia în interesul lui şi al unor grupuri", a comentat presedintele.

"Cine îşi imaginează că instituţiile lucrează în funcţie de cine e la Cotroceni se înşeală"

"Asta e o copilărie, e o iluzie. Dacă oamenii ăştia îşi imaginează că azi instituţiile statului, dacă ne referim la Parchet, la SRI, chiar la instanţe de judecată, deci dacă îşi imaginează că instituţiile astea mai funcţionează funcţie de cine e la Palatul Cotroceni, se înşeală total. De ce credeţi că mi-ar fi convenit ca anumite persoane politice să fie arestate sau de ce mi-ar fi convenit ca pentru un parlamentar al PDL să se ceară azi arestarea de către DNA sau arestarea unor primari? E o copilărie. Instituţiile au început sa funcţioneze independent", a subliniat Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite