Băsescu şi Becali dau pulsul corupţiei româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de presă Reuters comentează că lupta împotriva corupţiei la nivel înalt din ţara noastră bate pasul pe loc. Valiza cu euro a lui Becali şi eticheta de "scut" pentru corupţie,

Agenţia de presă Reuters comentează că lupta împotriva corupţiei la nivel înalt din ţara noastră bate pasul pe loc.

Valiza cu euro a lui Becali şi eticheta de "scut" pentru corupţie, lipită Curţii Constituţionale de Băsescu, creează impresia că fenomenul corupţiei este o problemă de zi cu zi în România. Jurnaliştii britanici iau ca reper dezbaterile din presa centrală şi din cadrul societăţii civile, remarcând că multe anchete împotriva unor foşti şi actuali miniştri, inclusiv împotriva fostului premier Adrian Năstase, bat pasul pe loc din cauza întârzierilor din instanţe şi a schimbărilor de legislaţie.

Reuters aminteşte de cele 1,7 milioane de euro găsite în maşina a doi oameni ai lui Gigi Becali, înaintea meciului U. Cluj - CFR Cluj, ce urma să decidă campioana României la fotbal. În aceeaşi săptămână, notează ziariştii străini, preşedintele Traian Băsescu a numit Curtea Constituţională un "scut" pentru corupţie, afirmaţie care i-a adus critici de pe întreaga scenă politică.

Ziariştii britanici susţin că afirmaţiile şefului statului au atins un punct sensibil în România, despre care mulţi observatori spun că a înregistrat regrese în domeniu după aderarea la UE. Totodată, este consemnată şi candidatura din partea PNG a fostului baron pesedist de Gorj, Nicolae Mischie, condamnat penal.

Reuters citează observatori din societatea civilă şi diplomaţi care consideră că prea mulţi politicieni români sunt implicaţi în grupuri de interese care opun rezistenţă reformelor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite