Băsescu scade, Becali creşte ca din apă: PNG culege procentele Alianţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul Barometru al Opiniei Publice realizat de IMAS confirmă ascensiunea băieţilor răi. BOP-ul din luna februarie îl situează pe Gigi Becali pe locul doi în topul încrederii, imediat

Ultimul Barometru al Opiniei Publice realizat de IMAS confirmă ascensiunea băieţilor răi. BOP-ul din luna februarie îl situează pe Gigi Becali pe locul doi în topul încrederii, imediat după preşedintele Băsescu. Astfel, Becali se bucură de încrederea a 40 la sută din repondenţi, iar Băsescu are o cotă de încredere de 51 la sută. Potrivit ultimului BOP, partidul condus de Gigi Becali reuşeşte să se situeze pe un ameţitor loc trei, fiind la doar un punct în spatele PSD-ului. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, potrivit BOP, Alianţa ar primi 43 la sută din voturi, PSD - 17 procente, iar PNG-ul lui Gigi Becali - 16 la sută.

BOP-ul din luna februarie aduce un nou jucător la masa la care se împarte încrederea populaţiei. Fostul ministru de externe, Mihai Răzvan Ungureanu, se situează pe locul trei în topul încrederii, după şeful statului şi Gigi Becali. Ungureanu beneficiază de încrederea a 35 la sută din români.

Bileţelele, propunerea de suspendare şi referendumul pentru votul uninominal nu au făcut decât să ştirbească încrederea de care se bucură şeful statului. Comparativ cu BOP-ul din luna ianuarie, când Băsescu se bucura de încrederea a 58 la sută din români, preşedintele a pierdut şapte procente din cota încrederii în numai o lună.

Cu toate acestea 65 la sută dintre alegători ar vota împotriva demiterii, la un eventual Referendum. Alianţa a pierdut, la rândul ei, cinci la sută din intenţiile de vot din ianuarie până acum. În schimb, PNG a câştigat procentele pe care le-a pierdut Alianţa, ajungând de la 11 la sută, în ianuarie, la 16 procente, în februarie.

Patronul Stelei joacă la ofsaid

De o creştere uluitoare s-a bucurat şi liderul PNG, Gigi Becali. Acest lucru s-ar putea datora faptului că Becali nu a fost foarte vizibil din punct de vedere politic în ultima lună.

Liderul PNG a făcut un pas în spate, i-a lăsat pe alţii să se lupte şi să piardă bătălii de imagine. Având în vedere că toţi liderii de partide au fost implicaţi într-un meci în ultimele 30 de zile, fie în parlament, fie în mass-media, faptul că Gigi Becali a jucat la ofsaid nu a făcut decât să-i întărească poziţia, legitimându-l ca un jucător demn de luat în seamă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite