Ca în vremurile bune, Băsescu face declaraţii politice la supermarket: "Ar fi un dezastru ca Guvernul Ponta să nu treacă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a ieşit sâmbătă seara la cumpărături într-un supermarket bucureştean. Într-o ţinută relaxată, şeful statului a răspuns mai multor întrebări reporterilor care îl aşteptau la ieşire.

El a spus că ar fi "un dezastru" prelungirea crizei politice, el răspunzând la o întrebare legată de varianta ca Guvernul Ponta să nu treacă de Parlament. "Nu mă faceţi să fac pronosticuri despre Parlamentul României, cu Parlamentul României nu ştim niciodată", a răspuns el, potrivit Realitatea TV. Chestionat pe cine ar desemna premier dacă acest guvern nu ar trece, Băsescu a spus: "Ar fi un dezastru să prelungim criza politică".

Băsescu a adăugat că va colabora "instituţional" cu Victor Ponta, precizând că, "ori de câte ori se fac lucruri în interes naţional", acestea trebuie făcute împreună.

Întrebat, de Realitatea TV, în timp ce se afla la cumpărături într-un hipermarket, cum vede colaborarea cu Victor Ponta, Băsescu a răspuns: "Instituţional şi, sigur că, ori de câte ori se fac lucruri în interes naţional, trebuie să le facem împreună, pentru că nu putem unul într-un fel şi unul în alt fel".

El a mai spus că s-a întâlnit cu premierul demis Mihai Răzvan Ungureanu pentru a discuta datele legate de întâlnirea cu FMI de duminică.

UPDATE 20.25 Preşedintele a afişat o atitudine relaxată, el fiind îmbrăcat cu o cămaşă în carouri, fără sacou sau cravată şi a glumit cu jurnaliştii. Mai mult decât atât, a oferit jurnalistelor portocale şi o cutie de bere, pe care i-a cerut unei ziariste să i-o ofere prietenului său sau operatorului.

După ce a răspuns mai multor întrebări, Băsescu a spus râzând: "Voi m-aţi păcălit! Am ţinut o adevărată conferinţă de presă!". Apoi a adăugat: "Mergeţi acasă! Mergeţi la posturile voastre de televiziune!".

El a pus cumpărăturile din cărucior în portbagaj - unt, caşcaval, apă minerală, apoi s-a urcat chiar el la volanul maşinii.

De remarcat că este prima astfel de ieşire a preşedintelui în mass-media, după o perioadă foarte lungă de timp, după măsurile nepopulare luate. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite