Traian Băsescu și Andrei Marga au ajuns la Chicago, unde vor participa la Summit-ul NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, sâmbătă, la Chicago, unde urmează să participe la lucrările Summitului NATO, care se desfăşoară în zilele de 20 şi 21 mai.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe preşedinte la Chicago fac parte Ştefan Dănilă - şeful Statului Major, ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu, Iulian Fota şi Iulian Chifu, consilierul de stat Eugen Tomac, secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu.

Sâmbătă, şeful statului va vizita Arhiepiscopia Ortodoxă Română de la Chicago, urmând să asiste şi la slujba religioasă.

Ziua de 21 mai, a sărbătoririi de către ortodocşi a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, are o semnificaţie specială la Chicago, deoarece este hramul Catedralei Arhiepiscopale, sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi, păstorită de ÎPS Nicolae Condrea.

Tot sâmbătă, preşedintele Băsescu se întâlneşte şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Chicago.
Duminică şi luni, Traian Băsescu va participa la lucrările Summitului NATO.

Pe 20 mai, şeful statului va lua parte la reuniunea în format Consiliul Nord-Atlantic şi la un dineu de lucru. În cea de-a doua zi a Summitului, Băsescu va participa la reuniunea în format extins privind operaţiunea aliată în Afganistan, precum şi la reuniunea cu ţările partenere NATO, informează Agerpres.

Principalele subiecte de pe agenda Summitului sunt adaptarea capabilităţilor Alianţei, operaţiunea aliată din Afganistan şi parteneriatele cu alte state. În ceea ce priveşte capabilităţile NATO, discuţiile între aliaţi se vor concentra pe dimensiunea de apărare antirachetă şi pe iniţiativa Smart Defense, ca soluţie pentru eficientizarea utilizării bugetelor de apărare în actualul context de criză economică.

Într-o declaraţie susţinută vineri la Palatul Cotroceni, preşedintele Băsescu a menţionat că are stabilite şi întâlniri politice, în marja participării la Summitul de la Chicago.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite