Băsescu: "Ambasadorul României la NATO are un mandat precis care nu poate fi făcut public"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu a răspuns acuzelor jurnalistului Cristian Tudor Popescu în legătură cu  "lipsa de iniţiativă" faţă de situaţia Libia.

"Aş fi vrut să-i clarific lui Cristian Tudor Popescu un lucru: aparenta lipsă de poziţie. Aşa este, opţiunea mea a fost să nu avem o poziţie publică pentru că sunt dificultăţi în a înţelege chiar mecanismele interne din NATO. Probabil simplul fapt că numai azi au fost trei pauze poate face pe un analist inteligent, ca CTP, să înţeleagă că acolo există o problemă politică. România este profund implicată în decizia politică a NATO. Este probabil o decizie mai complicată decât altele", a spus şeful statului, în exclusivitate, la Realitatea TV.

Şeful statului a mai adăugat că ambasadorul României la NATO, Sorin Ducaru, are un mandat foarte precis cu privire la poziţia în interiorul Alianţei. "Ambasadorul nostru are un mandat precis, dar nu poate fi făcut public. (...) Vă pot spune un element important. Am şi trei-patru discuţii pe zi cu Ducaru, după ce mă consult cu cei de la Externe. Poziţia trebuie flexibilizată cu ce se întâmplă acolo. Nici macar Statele Unite nu pot impune decizia", a adăugat Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite