Barroso dă trei variante pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul Reding: "Raportul va fi foarte dur"Barroso a evitat să facă vreun comentariu asupra conţinutului Raportului subliniind că acesta urmează să fie definitivat săptămâna viitoare.


Comisarul Reding: "Raportul va fi foarte dur"
Barroso a evitat să facă vreun comentariu asupra conţinutului Raportului subliniind că acesta urmează să fie definitivat săptămâna viitoare. Comisarul pentru Societatea Informaţională şi media, Viviane Reding, a declarat că acesta va fi "foarte dur". Comisarul pentru extindere, Olli Rehn, "nu este foarte mulţumit", iar raportul pe care îl va prezenta va fi "foarte dur", a subliniat Reding. Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) a cerut încetarea speculaţiilor pe marginea conţinutului documentului. Grupul liberalilor din PE consideră mai important ca România şi Bulgaria să se concentreze asupra reformelor decât să se lanseze în speculaţii privind raportul.

Modificări până în ultima clipa
Pentru prima oară, Administraţia prezidenţială dezvăluie că se ia în calcul şi posibilitatea amânării datei aderării României la UE, după cum a declarat consilierul prezidenţial Claudiu Săftoiu. Ministrul de externe, Mihai Răzvan Ungureanu, a susţinut şi el că nu trebuie dramatizat în legătură cu data aderării. "Textele rapoartelor CE suportă de obicei multe prefaceri, este în momentul de faţă o consultare foarte activă între toţi editorii şi redactorii politici. Nu trebuie să gândim în niciun fel catastrofic acest moment. Mai optimist s-a întors de la Bruxelles preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu. "Mesajul general este foarte bun pentru România, lucrurile sunt destul de clare vizând 1 ianuarie 2007 ca dată a aderării", a declarat Olteanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite