Baronul Oprişan, răsturnat de consilieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

o şedinţă în care au decis în unanimitate să-l înlăture pe Oprişan din fruntea CJ. şedinţa s-a ţinut în altă parte decât clădirea CJ, deoarece Oprişan a dat dispoziţie ca aceştia

o şedinţă în care au decis în unanimitate să-l înlăture pe Oprişan din fruntea CJ. şedinţa s-a ţinut în altă parte decât clădirea CJ, deoarece Oprişan a dat dispoziţie ca aceştia să nu aibă acces în instituţie. La întâlnire nu a participat niciunul dintre cei 10 consilieri PSD. Cei 22 de consilieri de la celelalte formaţiuni politice au decis prin vot ca noul preşedinte al CJ să fie liberalul Horia Lambrino. Eliberarea din funcţie a lui Oprişan s-a făcut "drept sancţiune, conform statutului aleşilor locali, pentru că a adus, prin acţiunile sale, atingerea imaginii şi activităţii acestei instituţii", se arată în proiectul de hotărâre prin care "baronul de Vrancea" a fost înlocuit.

PSD a rămas izolat
Marian Oprişan susţine că şedinţa este lovită de nulitate deoarece nu a fost convocată de preşedintele CJ, aşa cum spune legea. "De doi ani de când a venit la guvernare, Alianţa D.A. încearcă să-l elibereze din funcţie pe Marian Oprişan. Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu este o şedinţă a CJ, ci o şedinţă de lucru a PNL-PD şi PC", a declarat Oprişan. "Ne vom proba nevinovăţia şi vom arăta foarte clar că această acţiune a fost făcută pe criterii politice. Schimbarea mea din funcţie nu poate fi decisă decât de justiţie", a adăugat Marian Oprişan. Secretarul general al PSD, Miron Mitrea, spune că partidul a pierdut o funcţie importantă, dar că această decizie a consilierilor va fi atacată în contencios administrativ. " Toate celelalte partide s-au unit împotriva lui. Am rămas izolaţi", spune Mitrea. Senatorul Cristian Diaconescu, purtătorul de cuvânt al PSD, acuză "montajul iniţiat şi conceput" de consilierii Alianţei şi anunţă că vor ataca în instanţă acţiunea acestora.

Întruchipare a sistemului feudal pesedist
Marian Oprişan este unul dintre cei mai vechi membri ai PSD. A devenit membru al FSN încă din 1990. Este preşedintele organizaţiei PSD Vrancea. Între 1992 şi 1995, 1996 şi 2000 a fost vicepreşedintele CJ. Din 2000 şi până ieri a deţinut funcţia de preşedinte al CJ. Din 2005 au început însă şi problemele lui Oprişan cu justiţia. În vara lui 2005 a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals şi uz de fals. Acuzaţiile procurorilor anticorupţie sunt legate de modul în care CJ a achiziţionat Complexul Căprioara pentru care ar fi fost folosite fondurile pentru pietruirea drumurilor în judeţ. În noiembrie 2005, procurorii anticorupţie au decis punerea sub sechestru a mai multor bunuri imobile ale lui Oprişan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite