Baronii USL îşi lasă colegii de alianţă fără funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii lui Frunzăverde au încins spiritele în USL Caraş-Severin
Oamenii lui Frunzăverde au încins spiritele în USL Caraş-Severin

Împărţirea funcţiilor din consiliile judeţene provoacă tensiuni în unele filiale judeţene ale USL.

În şedinţa de plen a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, care a avut loc la Reşiţa în weekend, liberalii au făcut două propuneri PNL pentru funcţiile de vicepreşedinţi. Aleşii social-democraţi au cerut o pauză de consultare şi au părăsit sala de şedinţe. Fără să fie nevoie de votul lor,  restul aleşilor au votat pentru validarea celor doi liberali pe funcţii. "Se încalcă grav şi flagrant protocolul naţional în care se spune că vicepreşedinţii vor fi de la cele două partide", a declarat, ieri, preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă.

În Vrancea, liberalii sunt cei nemulţumiţi. Conform înţelegerilor cu preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), PNL ar fi trebuit să primească una dintre cele două funcţii de vicepreşedinte, numai că la vot oamenii lui Săpunaru au fost fentaţi, locul lor fiind oferit reprezentantului PC.

Ceea ce l-a înfuriat groaznic pe Nini Săpunaru. „Am fost minţit de Marian Oprişan, care mi-a spus înainte de şedinţă că lucrurile sunt aşa cum le-am convenit. Voi propune Biroului Politic al PNL ruperea alianţei cu PSD şi PC", a declarat Nini Săpunaru. Alegerea vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Galaţi a fost amânată pentru a doua oară din cauză că negocierile pentru nominalizarea „vicelui" din partea Alianţei de Centru Dreapta (PNL-PC) se derulează cu dificultate.

Lupta de culise se dă între Eugen Durbacă (PC) şi Tania Bogdan (PNL), ambii foşti vicepreşedinţi ai CJ în legislatura precedentă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite