Baronii PSD au câştigat meciul USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arena Naţională a fost plină până la refuz cu manifestanţi USL
Arena Naţională a fost plină până la refuz cu manifestanţi USL

Marian Vanghelie, Liviu Dragnea şi Radu Mazăre au adus cei mai mulţi manifestanţi la lansarea candidaţilor USL.

Peste 75.000 de membri USL au participat, miercuri seară, pe „Arena Naţională" la prezentarea candidaţilor alianţei pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.
USL a reuşit, în acest fel, să depăşească recordul de asistenţă de pe „Arena Naţională" de la meciul România-Olanda, desfăşurat cu o seară înainte, pe care l-au urmărit 53.500 de spectatori. Pentru a atinge cifra de participanţi stabilită, liderii USL au stabilit o normă pentru fiecare judeţ. Au fost luate în calcul oferta fiecărei organizaţii, forţa acestora în teritoriu, dar şi distanţa faţă de Capitală. Astfel, organizaţiile judeţene apropiate de Capitală au avut norme de prezenţă mai mari, în timp ce filialele îndepărtate au adus un număr mai mic de participanţi. Majoritatea organizaţiilor au adus la Bucureşti între 500 şi 1.000 de participanţi, dar au existat şi excepţii.

Contribuţia cea mai serioasă a venit din partea PSD Bucureşti, care a adus 15.000 de membri pe „Arena Naţională". Marian Vanghelie, preşedinte executiv al organizaţiei, este direct interesat să fie în termeni buni cu Victor Ponta. Până acum câteva luni, Vanghelie a fost în conflict cu Ponta, dar, în cele din urmă, cei doi au căzut la pace, iar primarul sectorului 5 încearcă să-i demonstreze şefului său de partid că se poate baza pe el.

Din Teleorman, filială condusă de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, au venit la Bucureşti 3.000 de membri USL: De altfel, Teleormanul a fost în permanenţă unul dintre judeţele dominate de PSD, fapt dovedit şi de rezultatul de la alegerile locale din acest an. În plus, Liviu Dragnea a fost cel care s-a ocupat de organizarea lansării, fiind prezent, la stadion, pe parcursul întregii zile de miercuri. Din partea liberalilor de organizare s-a ocupat vicepreşedintele Relu Fenechiu.


MAZĂRE ŞI OPRIŞAN,
LA DATORIE
De pe podiumul numărului de participanţi nu putea să lipsească şeful PSD Constanţa, Radu Mazăre. USL Constanţa a deplasat la Bucureşti 2.500 de manifestanţi, dintre care 500 au provenit de la PNL.
Şi de data aceasta, o parte dintre oamenii din jurul lui Mazăre au purtat uniforme. De această dată, uniforma verde şi basca roşie nu au fost purtate doar de tinere, ci şi de către doamne simpatice, trecute şi de a doua tinereţe, care îşi aşezau tacticos chipiul.Nu s-a lăsat mai prejos nici Marian Oprişan, care a urmărit chiar din interiorul stadionului dacă oamenii aduşi la Bucureşti de organizaţia din Vrancea, 2000 în total, şi-au ocupat, cuminţi, scaunele. ;

40.000 de euro pentru închirierea stadionului
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că va face publice toate costurile organizării mitingului de lansare a candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare, adăugând că totul s-a făcut „transparent şi pe documente". Potrivit lui Liviu Dragnea, închirierea stadionului a costat 40.000 de euro.
Potrivit organizatorilor, fiecare filială şi-a suportat costul deplasării la Bucureşti. O parte a celor prezenţi şi-au plătit singuri drumul, regulă valabilă mai ales în cazul celor cu funcţii în administraţia locală sau în instituţiile deconcentrate. Manifestanţii s-au deplasat la Bucureşti cu 1.200 de autocare. La un preţ estimativ de 400 de euro pentru un autocar, operaţiunea ar fi putut costa în jur de 480.000 de euro.
Liviu Dragnea a mărturisit că a avut emoţii pentru organizare, în condiţiile în care evenimentul a fost cel mai mare organizat de un partid din Romania. „Am fost foarte preocupat şi de faptul că s-a ajuns greu la stadion cu autocare, cu microbuze, cu maşinile, pentru că era şi oră de trafic intens. Au venit peste 75.000 de oameni. A ieşit cum mi-am dorit", a afirmat Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite