Baronii PSD îl susţin pe Geoană la şefia partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

vicepreşedintele Ilie Sârbu, a fost extrem de dur."Senzaţia mea este că nu-şi doreşte decât funcţii. Foloseşte organizaţia Bucureşti ca pe o scară pe care să urce pentru a-şi atinge un

vicepreşedintele Ilie Sârbu, a fost extrem de dur.
"Senzaţia mea este că nu-şi doreşte decât funcţii. Foloseşte organizaţia Bucureşti ca pe o scară pe care să urce pentru a-şi atinge un scop. Este un şmecher care nu vrea decât funcţii", afirmă Sârbu. El este convins că Oprescu nu are nicio şansă: "În teritoriu, mai repede mi se pun întrebări despre Ion Iliescu sau Adrian Năstase decât despre Sorin Oprescu". Oprescu a anunţat acum două zile, la un post de televiziune, că intenţionează să se înscrie în cursa pentru ocuparea celei mai importante funcţii în partid. "M-am săturat să umblu cu cercul pe margine", a explicat Oprescu. El susţine că exclude orice înţelegeri de culise, aşa cum s-a întâmplat la congresul din 2005, fiind decis să-şi încerce forţele fără a apela la tot felul de negocieri. Marian Vanghelie, nemulţumit că Oprescu nu s-a consultat cu filiala, a spus:" Noi îl susţinem ca să facă echipă cu Geoană la nivel naţional, nu la preşedinţia PSD. Nici nu a discutat cu noi decât ideea ca Bucureştiul să fie reprezentat la centru, nu să candideze el pentru funcţia de preşedinte".
Geoană se arată neînfricat
Mircea Geoană a afirmă că este bună competiţia pentru democraţia din partid. "Foarte bine, competiţia este bună, aţi văzut şi la tineret. Orice candidat e serios, iar teama e un sentiment pe care nu-l cunosc", a mai spus actualul preşedinte al PSD. "Orice om are dreptul să candideze, va fi ales unul sau altul, eu personal îl susţin pe Mircea Geoană", a declarat şi Miron Mitrea, secretarul general al PSD. Vicepreşedintele Ilie Sârbu este de părere că Oprescu nu are însă nicio şansă.
"În două-trei luni nici măcar nu a început să facă ceea ce a promis că va face în organizaţie. Nu e agreat în teritoriu şi în plus nu-l susţine nici propria organizaţie", spune Ilie Sârbu, care însă crede că pentru democraţia din partid este bine să nu fie doar un singur candidat.
După Mircea Geoană şi Sorin Oprescu, un nou social-democrat are în intenţie să participe la cursa electorală, senatorul şerban Nicolae.

Oprescu, mai credibil decât şeful lui
Potrivit ultimului sondaj BCS, preşedintele PSD Bucureşti, Sorin Oprescu, îl devansează pe şeful său, Mircea Geoană, în topul încrederii acordate liderilor politici. Sorin Oprescu este cotat cu 33 la sută, situându-se pe locul 3, la egalitate cu Gigi Becali, în timp ce Geoană se află pe locul şapte, doar cu 27 dintre procente. Geoană este devansat de Mona Muscă şi de ceilalţi şefi de partide, cu excepţia lui C.V.Tudor. Pe primul loc se menţine Traian Băsescu urmat de Theodor Stolojan. (A.M)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite