Stănişoară, despre întoarcerea lui Blaga la cârma Senatului: Asta arată că întreg acel demers a fost unul prin care s-a atacat ordinea şi statul de drept în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PDL Mihai Stănișoară
Senatorul PDL Mihai Stănișoară

Prim-vicepreşedintele PDL Mihai Stănişoară a declarat, joi, referitor la sesizarea depusă la CC privind schimbarea lui Vasile Blaga de la şefia Senatului, că "şi dacă o zi se mai duce Blaga la Senat, asta arată că întreg acel demers" USL "a fost unul prin care s-a atacat statul de drept".

Stănişoară a menţionat că PDL a depus la sfârşitul săptămânii trecute o sesizare la CC privind schimbarea lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului.

 „Şi chiar dacă o zi se mai duce Blaga la Senat, asta arată că întreg acel demers a fost unul prin care s-a atacat ordinea şi statul de drept în România“, a spus Stănişoară, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că sesizarea depusă săptămâna trecută de PDL la Curtea Constituţională reia ceea ce s-a cerut prima dată, după schimbarea lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului, atunci CC nejudecând o astfel de sesizare pentru că atribuţiile Curţii fuseseră restrânse.

„Acum situaţia s-a schimbat şi în mod natural am depus această sesizare, am depus-o preventiv", a precizat Stănişoară.
 Liderul PDL a fost întrebat dacă o astfel de sesizare va fi depusă la CC şi în legătură cu schimbarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi înlocuirea acesteia cu Valeriu Zgonea.

 La rândul său, vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a precizat că, în cazul Camerei Deputaţilor, democrat-liberalii vor face o analiză din punct de vedere juridic şi a precizat că regulamentele Camerei Deputaţilor şi a Senatului sunt diferite.

„Vom discuta în forul de conducere al partidului, după ce vom analiza juridic. Juriştii analizează prevederile. Dacă juridic este întemeiată, vom depune o sesizare, după ce vom discuta acest lucru în Biroul Permanent de luni", a menţionat Sulfina Barbu.

Legea de aprobare a OUG 38/2012 privind modificarea atribuţiilor Curţii Constituţionale (CC) a fost declarată, miercuri, neconstituţională. În 18 iulie, Senatul, forul decizional, adoptase legea de aprobare a OUG privind funcţionarea Curţii Constituţionale (CC) în varianta Camerei Deputaţilor.

Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 38/2012 a modificat competenţa Curţii Constituţionale, în sensul că nu se mai poate pronunţa pe deciziile Parlamentului.

Pe de altă parte, în 9 iulie, CC a admis sesizarea de neconstituţionalitate formulată de 67 de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal şi constată că soluţia legislativă care exclude de la controlul de constituţionalitate hotărârile Parlamentului care afectează valori şi principii constituţionale este neconstituţională. PDL reclamase modificarea alin.(1) al art.27 din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite