Balet politic cu Aura Vasile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caricatură  de Vali Ivan
Caricatură de Vali Ivan

Aura Vasile a trecut de la PSD la UNPR. Vanghelie susţine că a întors-o din drum.

Aura Vasile, mâna dreaptă a lui Marian Vanghelie, a demisionat, ieri la prânz, din PSD şi a trecut la UNPR. Aura Vasile era vicelider al grupului PSD din Camera Deputaţilor şi secretar executiv al organizaţiei PSD Bucureşti. Ieri-seară însă, Marian Vanghelie susţinea că a avut o discuţie cu Aura Vasile în urma căreia aceasta i-ar fi spus că e dispusă să revină în PSD. „Recunoştea că nu e o decizie bună şi îi părea rău la un moment dat", a mai afirmat Vanghelie.

Primarul sectorului 5 a susţinut că a avut o discuţie de câteva minute cu Aura Vasile, întreruptă de faptul ca deputatul a început să se simtă rău, fiind apoi dusă la Spitalul Universitar, în urma unui puseu de tensiune. Ieri la prânz, după ce a depus hârtia de „transfer" la UNPR, Aura Vasile a evitat să dea ochii cu presa şi şi-a motivat decizia printr-un comunicat: „ Am hotărât să vin alături de foştii mei colegi, cei care au demonstrat, spre deosebire de alţii, că au valori şi principii solide".

Până de curând, Aura Vasile avea opinii diferite. „Ceea ce colegii din acel grup parlamentar au făcut se numeşte prostituţie şi, atunci când prostituţia este plătită, se numeşte curvă!", a fost comentariul pe care Aura Vasile l-a făcut la adresa UNPR.

Democrat-liberalii s-au arătat satisfăcuţi de noua achiziţie a arcului guvernamental. „Atât timp cât face parte din UNPR, o primim cu braţele deschise", a afirmat liderul grupului PDL, Mircea Toader. „Este o doamnă care are o fată aproape de vârsta mea, drept care am vorbit foarte mult ca între prietene", a spus şi şefa Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Avangarda lui Vanghelie

Scandalul declanşat de Aura  Vasile este un prim pas dintr-un plan elaborat de Marian Vanghelie, deranjat că a fost debarcat de Victor Ponta din fruntea organizaţiei PSD Bucureşti, afirmă surse parlamentare. Vanghelie ar fi încercat să îi transmită un avertisment liderului PSD Victor Ponta. Dacă nu va primi înapoi şefia PSD Bucureşti, Vanghelie ar putea „eşalona" plecările din organizaţie, totul culminând cu  propria înscriere în UNPR. La nivelul declaraţiilor oficiale, primarul sectorului 5 a dezminţit însă că va părăsi PSD.

Până când Vanghelie va face pasul către partidul condus de Gabriel Oprea, el îi va trimite, după modelul Aura Vasile, pe senatorul Cătălin Voicu şi pe deputatul Oana Mizil. Cătălin Voicu este cunoscut în PSD drept omul de încredere al lui Marian Vanghelie şi, după ce a fost arestat un an, a căzut în dizgraţia lui Victor Ponta. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite