Bădălan îl acuză de manevre murdare pe Atanasiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul (r) Eugen Bădălan, fostul şef al Statului Major General, a declarat, ieri, că dosarul în care procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele său nu este unul politic, din

Generalul (r) Eugen Bădălan, fostul şef al Statului Major General, a declarat, ieri, că dosarul în care procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele său nu este unul politic, din simplul motiv că, până în prezent, nu a fost implicat în politică.
"Cine crede că are un substrat politic este într-o eroare. Are un alt substrat. Este o murdărie pe care a făcut-o un grup de oameni. Unii dintre ei s-au şi lăudat:
Până nu-l lichidăm, nu-l lăsăm!
", a precizat Bădălan, imediat după ieşirea de la DNA, unde i s-au adus la cunoştinţă învinuirile de abuz în serviciu în dosarul privind schimbul "maşini uzate contra anvelope", încheiat, în 2000, cu Tofan Group.
Bădălan nu a dorit să facă publice numele celor care l-ar fi "lucrat", însă a promis că se vor afla în momentul în care îi va acţiona în judecată. Întrebat dacă ministrul apărării l-ar fi adus la DNA, Bădălan nu a ezitat: "Domnul Atanasiu a instrumentat să se ajungă aici!". Generalul şi-a exprimat surprinderea că în dosar sunt învinuite doar 13 persoane, în condiţiile în care la derularea contractului ar fi participat aproximativ 50. El a subliniat că acel contract a fost semnat de predecesorul său, generalul (r) Mihail Popescu, dar că, în cazul în care trebuia, l-ar fi semnat şi el, întrucât Tofan Group ar fi fost singura firmă care s-a angajat ca dezmembrarea tehnicii militare folosite ulterior ca schimb contra anvelope să se facă pe cheltuiala ei. "Ulterior s-a semnat un act adiţional pentru a îmbunătăţi nişte condiţii din acest contract. Actul adiţional este semnat de mine", a mai explicat Bădălan. Întrebat ce va face de acum înainte, după ce a fost trecut în rezervă şi a părăsit conducerea Statului Major General, Bădălan a avansat patru ipoteze "de lucru": afaceri, continuarea activităţii universitare, creşterea nepoţilor sau intrarea în politică. Până în prezent nu s-a gândit în ce partid şi-ar dori să intre.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite