Baconschi l-a lăsat “din curtoazie” pe Barroso să anunţe semnarea Tratatului cu R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat că preşedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, a fost cel care a făcut anunţul semnării Tratatului privind frontiera cu Republica Moldova, în locul autorităţilor române, pentru că a dorit, "din curtoazie", să lase "această întâietate" oficialului european, invitat la Summit-ul Dunării organizat, astăzi, la Bucureşti.

"Tratatul între România şi Republica Moldova privind regimul frontierei de stat, colaborarea şi asistenţa mutuală în probleme de frontieră" a fost semnat, luni de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi şi premierul moldovean, Vlad Filat, însă anunţul semnării a fost făcut de preşedintele CE şi nu de autorităţile de la Bucureşti.

Citeşte şi:
România şi Moldova au semnat tratatul de frontieră. Barroso: Este un lucru excelent

"Am dorit să-i lăsăm, din curtoazie, fiind oaspetele nostru la Summit-ul Dunării, să-i lăsăm preşedintelui CE această întâietate. Dar, după cum vedeţi, toate informaţiile devin publice la câteva ore după anunţul făcut de domnia sa", a declarat ministrul MAE, întrebat de ce anunţul semnării acestui tratat a fost făcut de preşedintele CE, Jose Manuel Barroso.

Tratatul privind regimul frontierei de stat, colaborarea şi asistenţa mutuală în probleme de frontieră a fost semnat, în această după-amiază, la sediul MAE de către Teodor Baconschi şi premierul moldovean Vlad Filat.

Precizarea MAE a venit după ce preşedintele CE a salutat, în discursul rostit astăzi la Summitul Dunării, "semnarea tratatului" între România şi Republica Moldova, părând să facă aluzie la documentul care reglementează regimul de frontieră.

"Salut cu mare căldură semnarea, azi, a Tratatului de frontieră dintre România şi Republica Moldova. Este un excelent exemplu al lucrurilor care pot fi realizate atunci când există un interes reciproc", a declarat Barroso.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite