Azi începe campania pentru locale. Citeşte aici care sunt cele mai încinse bătălii electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerea preşedinţilor consiliilor judeţene şi a primarilor dintr-un singur tur de scrutin îi avantajează pe cei care deţin deja aceste funcţii.

Semnalul cel mai important al alegerilor locale va veni, ca la fiecare patru ani, de la Bucureşti.
Pentru postul de edil-şef se duelează actualul primar Sorin Oprescu, susţinut de USL şi Silviu Prigoană (PDL). Oprescu porneşte favorit clar fiind dat câştigător de toaet sondajele de opinie, indiferent cine le-a comandat.
Oprescu este primul clasat chiar şi în sondajele plătite de PDL. Potrivit acestor cercetări, Oprescu ar avea 51% din voturi iar Prigoană - 20%. De altfel, liderii PDL au şi comentat că orice rezultat peste 20% nu va fi considerat un eşec.
Şi preşedintele Traian Băsescu a afirmat că Sorin Oprescu este greu de învins în Bucureşti. Afirmaţiile sale au fost decriptate în partid ca un semnal că un eventual eşec nu îi va reproşat şefei PDL Bucureşti, Elena Udrea, cea care răspunde pentru bunul mers al campaniei.

Boc, trimis de PDL la Cluj-Napoca
Debarcat din funcţia de prim-ministru şi contestat de tot mai mulţi lideri ca preşedinte al PDL, Emil Boc a fost aruncat în bătălia pentru primăria Cluj-Napoca, pe care a câştigat-o în 2004 şi în 2008.
În oraşul căruia i-a alocat cu largheţe fonduri guvernamentale, Boc este, în continuare, un politician popular, fiind cotat cu prima şansă de a câştiga alegerile. El este secondat de Marius Nicoară (USL) şi de Peter Kovacs Excstein (UDMR).
Şi finul lui Emil Boc, Alin Tişe, este cotat cu şanse de a-şi păstra postul de preşedinte al Consiliului Judean, pentru care concurează şi Horia Uioreanu (USL).

Solomon, contestat de Olguţa Vasilescu
Chiar dacă a fost arestat timp de şase luni de zile şi a schimbat câteva partide, Antonie Soloman (UNPR) are mari şanse de a fi reales în funcţia de primar al Craiovei, post pe care îl deţine de opt ani de zile. Împotriva sa concurează senatorul PSD Olguţa Vasilescu.
Reprezentanta USL este dispusă să facă tot posibilul pentru a cuceri inima Olteniei. Ea a anunţat că în 14 mai va avea loc un concert de lansare a candidaturii sale susţinut de artistul Goran Bregovic, pe Stadionul „Ion Oblemenco" din Craiova, la eveniment urmând să participe şi Radu Mazăre.
Şeful CJ Dolj, Ion Prioteasa (USL) va intra în competiţie cu democrat-liberalul Ştefan Stoica.

Mazăre, greu de schimbat
Primarul Constanţei, Radu Mazăre (USL) nu pare să aibă mari emoţii în obţinerea celui de-al patrulea mandat.
Chiar dacă, teoretic, PDL Constanţa este într-o luptă pe viaţă şi pe moarte cu Mazăre, democrat-liberalii nu par hotărâţi să îl încurce foarte tare pe primarul în funcţie.
Candidatul desemnat de PDL, Gigi Chiru, este, practic, un anomim, fără prea mari şanse de contesta supremaţia lui Mazăre.
Partenerul politic al lui Mazăre, Nicuşor Constantinescu, are şi el mari şanse de a rămâne în fruntea Consiliului Judeţean, principalul său competitor fiind Dumitru Nancu (PDL).

Bătălia pentru Bacău
Chiar dacă a afirmat de mai multe ori că nu va forma o alianţă cu PSD pe plan local, primarul Bacăului, liberalul Romeo Stavarache a făcut acest pas şi este candidatul USL la acest post. PDL l-a aruncat în competiţia pentru Bacău pe Florn Lazăr iar la alegeri va participa, în calitate de independent, şi fostul primar al oraşului, Dumitru Sechelariu.
Stavarache are prima şansă, în condiţiile în care este primar în funcţie. În contrapondere, liberalii îl sprijină pe Dragoş Benea, omul lui Viorel Hrebenciuc, pentru a fi reales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.
PDL l-a aruncat în luptă pe Constantin Scripcăţ.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite