Avizul pentru arestarea lui Voicu a fost trimis la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Voicu
Cătălin Voicu

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a trimis astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)avizul de arestare în cazul senatorului PSD Cătălin Voicu.

Ieri, Senatul a vizat pozitiv încuvinţarea arestării lui Voicu. Din totalul de 137 de senatori şi-au exprimat votul 112, iar, dintre aceste voturi, 70 au fost "pentru", 40 împotrivă", iar două voturi au fost anulate. Erau necesare cel puţin 69 de voturi favorabile. Votul a fost secret, cu bile.

Preşedintele Senatului Mircea Geoană a trimis hotărârea Ministerului Justiţiei. Ministrul de resort Cătălin Predoiu a comunicat aseară procurorului general Laura Codruţa Kovesi Hotărârea Senatului nr.5/2010 privind cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Cătălin Voicu.

Senatorul Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal preşedintele Secţiei civile a instanţei supreme, Florin Costiniu, pentru complicitate la traficul de influenţă săvârşit de senatorul PSD Cătălin Voicu, precum şi omului de afaceri Costel Căşuneanu.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie - septembrie 2009, Cătălin Voicu a primit de la omul de afaceri Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

Internat în spital

În prezent, Cătălin Voicu se află internat la Spitalul Universitar din Capitală. Senatorul fusese internat, marţi-noapte, în jurul orei 1.00, însă ieri s-a externat pentru a  participa la dezbaterea din Senat. Acestuia i s-a făcut, însă, rău pe scările clădirii Parlamentului şi a fost dus iar la spital.

Un oficial al Spitatului Universitar Bucureşti a declarat, ieri, că problema sa de sănătate este "una reală". "Pacientul a ajuns la noi adus de serviciul de ambulanţă. În cursul dimineaţii domnia sa a decis să se externeze şi acum nu se mai află în spital", a declarat Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Popescu a mai adăugat că senatorul Cătălin Voicu a primit "tratament la externare" şi că nu se vor da detalii referitoare la starea sa de sănătate. "Pacientul şi-a exprimat dorinţa să nu dezvăluim detalii asupra stării sale de sănătate. S-a prescris un tratament la externare. Dumnealui a decis să părăsească instituţia şi a semnat pentru acest lucru", a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite