Judecătorul Costiniu, implicat în dosarul Voicu: "Nu am săvârşit nicio faptă penală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Costiniu era foarte supărat că „manevra“ n-a mers
Florin Costiniu era foarte supărat că „manevra“ n-a mers

Consiliul Superior al Magistraturii  (CSM) a dat aviz la cererea DNA pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Florin Costiniu, implicat în dosarul senatorului Cătălin Voicu, care a fost deja arestat preventiv.

UPDATE: Costiniu a declarat la Realitatea TV că se consideră "absolut nevinovat" şi că nu a săvârşit nicio faptă penală.

"Colegii care mă cunosc au impresia pe care şi-au format-o în ani de zile. Cine mă ştie de 32 de ani de când sunt în justiţie are deja o părere formată."

"Mă simt absolut nevinovat, nu am săvârşit nicio faptă penală, cu atât mai puţin una de coruptţie. Am încredere în justiţie.", a spus Costiniu.

El a adăugat: " Nu vreau decât ca justiţia să se îndeplinească şi cred că se va face în mod corect."  şi a spus că "l-am văzut pe Căşuneanu adunat, vreo 10 minute"

Cu privire la faptul că judecătorul se află în concediu de la începutul lunii aprilie, Costiniu a declarat: "Mi s-a terminat mandatul de preşedinte de secţie la Secţia Civilă şi în ultimii 3 ani nu am avut, practic, concediu."

DNA a obţinut în premieră aviz pentru reţinerea unui judecător de la ÎCCJ. Florin Costiniu este judecător la Curtea Supremă şi este implicat în dosarul Cătălin Voicu , fiind cercetat pentru complicitate la trafic de influenţă.

Judecătorul Costiniu este citat pentru audieri, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, alături de oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu.

Costiniu este acuzat ca a intervenit pe lângă judecatorii Înalţii Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a fi soluţionat favorabil un dosar al lui Costel Căşuneanu.

Judecătorul Florin Costiniu este preşedintele Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a ICCJ.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite