Averile controlate scapă de sechestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii au eliminat ieri prevederile din noua Lege a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) prin care comisiile de cercetare pot dispune sechestrarea bunurilor, depozitelor şi certificatelor bancare ale persoanei a cărei avere este supusă controlului.

Decizia plenului a venit la iniţiativa deputatului PDL Cristian Boureanu, care a contesat înfiinţarea unei comisii de pe lângă Curtea de Apel.

Acesta urma să dispună „sechestru asigurator prin care să împiedice înstrăinarea bunurilor", pe parcursul anchetei. Deputatul democrat-liberal a reclamat faptul că punerea sub sechestru a bunurilor unei persoane, înainte ca instanţa să se pronunţe asupra vinovăţiei acesteia, îi poate „nenoroci viaţa".

„Înainte ca instanţa de judecată să se pronunţe că sunt vinovat, deşi se prezumă caracterul licit al dobândirii bunurilor, o comisie poate să-mi pună sechestru după care mă ţine doi ani cât ţine procesul să nu pot să-mi folosesc averea", a explicat Boureanu. Legea ANI a fost adoptată ieri cu dificultate de plenul Camerei Deputaţilor şi va fi trimisă Senatului, for decizional în acest caz.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite