Austria sprijină intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul austriac de Interne, Maria Fekter, a reafirmat, miercuri, la Bruxelles, susţinerea Austriei faţă de România şi Bulgaria, ca ambele ţări să adere la spaţiul Schengen în 2011.

Un proiect pe care ministrul Fekter îl are în vedere priveşte eliminarea controalelor la frontieră pentru cetăţenii români şi bulgari. Măsura ar putea fi aplicată din martie anul viitor, chiar dacă Franţa şi Germania şi-au manifestat preocuparea faţă de această propunere, informează Agerpres.

Ministrul Fekter a arătat că România şi Bulgaria sunt pregătite să adere la Schengen, chiar dacă mai au de rezolvat probleme privind corupţia. "Cele două ţări trebuie să facă eforturi mai mari în lupta împotriva corupţiei, însă nu am nici o îndoială că acestea au ajuns la standarde ridicate durabile şi sunt foarte bine pregătite să adere la Schengen. De asemenea, nu există nici un dubiu în ceea ce priveşte faptul că Austria va evalua foarte strict gradul de pregătire al celor două ţări", a declarat Maria Fekter.

Pentru România, aderarea la Schengen este o prioritare de vârf în politica externă a ţării, a declarat secretarul de stat în Ministerul de Interne, Marian Tutilescu, care participă la reuniunea de la Bruxelles. "Am făcut toate eforturile necesare pentru a ne conforma cerinţelor Schengen cu prioritate", a spus acesta.

Ministrul român al Administraţiei şi Internelor, Traian Igas, va prezenta stadiul procesului de pregătire a României pentru intrarea în Spaţiul Schengen, progresele înregistrate, precum şi etapele care vor fi parcurse conform calendarului de aderare, potrivit paginii web a MAI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite