Miniştrii Cabinetului Boc au primit avize favorabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi miniştrii Cabinetului Boc au primit avize pozitive din partea comisiilor parlamentare de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Elena Udrea a primit funcţia de ministru al Turismului şi Dezvoltării.

UPDATE 18.10 Toţi miniştrii Cabinetului Boc au primit avize pozitive.

La ieşirea de la comisia de specialitate unde a fost audiată în această după-amiază, Elena Udrea a declarat : "Am avut foarte mari emoţii şi felul în care a fost aşteptată audierea mea -  nu merit atât interes - mi-a dat emoţii. Putea fi orice rezultat, mai ales că partidele care susţin Guvernul nu erau majoritari în comisie.

Cred că se justifică prin faptul că au trecut alegerile, sper ca acesta să fie un semnal că întreaga clasă politică ia in vedere doar interesul naţional. Bătălia politică sper că nu va afecta acest interes.

Cred că Guvernul va trece şi este un semn că întreaga clasă politică se responsabilizează, măcar pentru o perioadă minimă de trei ani.
"

Miniştrii care au primit aviz de la comisiile de specialitate ale Parlamentului sunt:

Ministrul Internelor: Vasile Blaga,

Ministrul Afacerilor Externe: Theodor Baconschi,

Ministrul Justiţiei: Cătălin Predoiu,

Ministrul Economiei: Adriean Videanu,

Ministerul Finanţelor Publice: Sebastian Vlădescu,

Ministrul Transporturilor: Radu Berceanu,

Ministrul Educaţiei, Tineretului şi Sportului: Daniel Funeriu,

Ministrul Sănătăţii: Cseke Attila,

Ministrul Culturii: Kelemen Hunor,

Ministrul Mediului: Laszlo Borbely,

Ministrul Apărării Naţionale: Gabriel Oprea,

Ministrul Comunicaţiilor: Gabriel Sandu,

Ministrul Muncii: Mihai Şeitan,

Ministrul Agriculturii: Mihail Dumitru.

Ministrul propus la Dezvoltare Regională şi Turism, Elena Udrea, este audiată începând cu ora 17.00.

UPDATE 16.00 Mihail Dumitru a primit, marţi, aviz favorabil în comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru preluarea portofoliului Agriculturii în noul Guvern. 

UPDATE 14.55  Gabriel Sandu a primit, marţi, aviz favorabil din partea Comisiilor parlamentare de specialitate în vederea preluării portofoliului la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) în noua formulă de Guvern propusă de primul-ministru Emil Boc.

UPDATE 14.25 Ministrul Apărării, Gabriel Oprea a primit aviz pozitiv, la fel şi Radu Berceanu care va ocupa funcţia de ministru al Transporturilor şi Infrastructurii.

UPDATE 14.05 Cseke Attila a primit aviz pozitiv pentru Ministerul Sănătăţii cu 25 de voturi pentru, trei parlamentari fiind absenţi

UPDATE 13.50 Ministrul desemnat al Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a primit aviz favorabil în comisiile reunite de administraţie publică şi agricultură din Parlament, cu 53 de voturi pentru, 8 împotrivă şi nicio abţinere.

UPDATE 13.20 Ministrul propus pentru portofoliul Externelor, Teodor Baconschi a primit şi el aviz pozitiv din partea Comisiilor reunite reunite ale Camerei şi Senatului pentru politică externă precum şi de către Comisia comună parlamentară pentru afaceri europene.

UPDATE 13.18 : Comisia pentru învăţământ ştiinţă tineret şi sport  ia dat aviz favorabil ministrul propus pentru portofoliul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu.

UPDATE 12.52: Mihai Şeitan, propus la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale  a primit aviz favorabil cu 38 de voturi pentru din partea Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, de Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, de Comisiei pentru egalitate de şanse şi de Comisiei pentru sănătate şi familie.

Mihai Şeitan a declarat în Parlament că rata şomajului va urca la 8-8,5% în primul trimestru din 2010 şi că este convins că vor fi făcute restructurări, dar spune că nu vor fi probleme cu plata pensiilor anul viitor.

UPDATE 12.45: Ministrul desemnat al finanţelor publice, Sebastian Vlădescu, a primit aviz favorabil în Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament, cu 36 voturi pentru, 2 împotrivă şi nicio abţinere.

Numărul disponibilizărilor din sectorul bugetar va fi mai mic de 100.000 anul viitor, a  şi a precizat că nu intenţionează să modifice sistemul actual de taxe şi impozite, a declarat astăzi la audieri ministrul desemnat al finanţelor, Sebastian Vlădescu.

UPDATE 12. 43: Cătălin Predoiu, ministru propus pentru portofoliul Justiţiei, a fost avizat favorabil de către Comisiile juridice reunite, de Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi petiţii, de Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi. El a primit 51 de voturi pentru, 9 împotrivă şi unul anulat.

Cătălin Predoiu a declarat, la audierea sa în comisiile de specialitate, că este important ca CSM şi asociaţiile profesionale să accepte existenţa unor probleme serioase de integritate în sistem, el acuzând CSM pentru politica de manipulare şi ostilitate.

UPDATE 12.42: Membrii Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare, Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor şi Comisiei pentru privatizare şi administrarea activelor statului de la Senat i-au dat aviz favorabil ministrului Economiei şi Comerţului, Adriean Videanu.

La audieri, el a spus că intenţionează să renegocieze cota de deţinere a statului în proiectul Roşia Montană.

UPDATE 12.35: Ministrul Culturii Kelemen Hunor a trecut de Comisia pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă. Hunor a primit 24 de voturi pentru, niciun vot împotrivă şi două abţineri din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Kelemen Hunor a recunoscut, la audierile comisiilor de specialitate din Parlament, că va avea mult de lucru în minister, una dintre priorităţile sale concrete fiind identificarea unei soluţii pentru castelul Peleş, până în 2010. Hunor a declarat că îşi doreşte să reorganizeze direcţiile culturale judeţene în direcţii de patrimoniu, să descentralizeze sistemul şi să susţină drepturile culturale ale tuturor cetăţenilor.

UPDATE 12.10: Vasile Blaga, propus pentru portofoliul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a primit aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare de specialitate, cu 46 de voturi pentru şi 10 voturi împotrivă, fiind înregistrate şi 4 abţineri.

Vasile Blaga a fost audiat de Comisiile pentru administraţie publică şi cele pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat şi Camera Deputaţilor.

Vasile Blaga, propus pentru MAI, a declarat, la audierea sa în comisii, că vrea ca administraţiile publice să aibă dreptul să modifice taxele taxele locale în funcţie de necesităţi, să poată revizui cotele de impozit pe venit, iar amenzile date persoanelor juridice să rămână în bugetele lor.

Începând cu ora 15.00, Mihai Dumitru, candidatul pentru portofoliul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, se va afla, pentru audieri, în faţa Comisiei pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, industrie alimentară şi servicii specifice şi a Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic.

Ultima audiată va fi Elena Udrea, începând cu ora 17.00. În calitate de candidat pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Turismului, ea se va afla în faţa membrilor Comisiei de administraţie publică şi Comisiei pentru industrii şi servicii.

Votul de învestitură privind noul Guvern condus de Emil Boc va fi dat miercuri de plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite