Băsescu s-a întâlnit cu liderii Opoziţiei. Crin Antonescu către preşedinte: "Nu mai cheltuiţi banii pe filaj!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte la această oră cu liderii USL Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin

UPDATE 15.50 "Eu vreau să fiu corect, chiar dacă domnul Băsescu azi a fost chiar mai grosolan şi mai, cum să spun, mai iresponsabil decât e de obicei. Asta a fost impresia mea, dar eu sunt corect chiar şi cu cei incorecţi", a declarat Victor Ponta, după întâlnirea de miercuri dintre şeful statului şi liderii USL pe tema concluziilor summit-ului UE din 8-9 decembrie.

Şedinţa a fost destul de tensionată, potrivit unor surse.

Astfel, sursele citate au arătat că liderul PNL Crin Antonescu i-ar fi spus lui Traian Băsescu că patronează un sistem corupt, în care toţi sunt corupţi şi fură.

După ce l-a ascultat, Băsescu i-ar fi spus lui Antonescu: "Şi voi sunteţi corupţi!".

"Cine, eu?", ar fi replicat Antonescu, potrivit surselor citate.

"Voi, politicienii", i-a replicat Băsescu, au precizat aceleaşi surse.

 La final, Crin Antonescu i-a adresat un îndemn şefului statului"Nu mai cheltuiţi banii pentru filaj!". Mai mult, şeful statului a refuzat să dea mâna cu liderii Opoziţiei.

Liderul USL Victor Ponta a susţinut că la întâlnirea de la Cotroceni preşedintele Traian Băsescu a fost "mai grosolan decât e el de obicei", că a fost "nervos, plictisit" şi că a avut loc "un schimb de replici neplăcute".

UPDATE 15.15 Liderul PSD Victor Ponta a precizat că la întâlnirea cu şeful statului opoziţia i-a spus acestuia că nu este de acord cu referendum de revizuire a Constituţiei simultan cu alegerile, în 2012, iar Traian Băsescu a răspuns că "domnul Oltean a vorbit de capul lui".

Întâlnirea dintre preşedintele Băsescu şi liderii USL a început, miercuri, la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii opoziţiei intrând în Palatul Cotroceni pe o intrare unde presa nu are acces, iar ziariştii nu au fost primiţi nici pentru imagini la începutul discuţiei, aşa cum se obişnuia.

Administraţia prezidenţială a dat publicităţii, marţi, un comunicat în care informa că preşedintele Traian Băsescu a luat notă de solicitarea USL de a participa separat la consultările de miercuri de la Cotroceni şi adresat o nouă invitaţie Uniunii, pentru ora 14.00, în condiţiile în care discuţiile cu reprezentanţii puterii încep de la ora 15.00.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite