Athanasiu: BAC-ul profesional este un concept greşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Athanasiu
Alexandru Athanasiu

Fostul ministru al Educaţiei, Alexandru Athanasiu, consideră că Bacalaureatul de tip diferenţiat, care opreşte accesul în mediul universitar, nu reprezintă niciun câştig pentru sistemul educaţional din România.

„Noul tip de Bacalaureat este greşit. Nu are nicio legătură cu conceptul de Bacalaureat diferenţiat. BAC înseamnă, pe de o parte, o evaluare a standardului educaţional dobândit în anii de liceu, iar pe de altă parte o formulă de acces în mediu universitar. Dacă această dublă funcţie nu este îndeplinită, înseamnă că nu mai vorbim de BAC în sensul original al cuvântului", a declarat, pentru „Adevărul“, Alexandru Athanasiu.

Fostul ministru a mai arătat că „nu putem avea un examen  care să ateste o calificare dobândită în timpul liceului, dar care să oprească accesul în mediul universitar": „Conceptul de BAC diferenţiat reprezintă procesul de examinare cu dublu scop, pe filiere curiculare specializate. Dacă ai urmat un profil tehnologic, trebuie să urmezi Politehnica, nu Matematici, Filosofie sau Litere la Universitate. Acesta este şi sitemul german".

Referitor la o eventuală creştere a procentului de promovabilitate, Alexandru Athanasiu a spus: „La ce ar ajuta creşterea numărului de elevi care promovează examenul final, dacă acesta nu duce nicăieri? Acest BAC profesional nu este decât substitutul adeverinţei de finalizare a studiilor de liceale, însă cu un nume mai pretenţios".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite