Atanasiu mai stă puţin în holul MApN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Am avut discuţii şi în cadrul partidului, şi cu premierul pe acest subiect şi le-am spus că va trebui fie să se forţeze o aplicare a legii, dacă nu, deşi foarte mulţi vor considera că

"Am avut discuţii şi în cadrul partidului, şi cu premierul pe acest subiect şi le-am spus că va trebui fie să se forţeze o aplicare a legii, dacă nu, deşi foarte mulţi vor considera că este o înfrângere a liberalilor, va trebui să se ia decizia numirii unui alt ministru al apărării", a adăugat Atanasiu, arătând că nu s-a stabilit un termen până la care se doreşte repunerea sa în funcţie sau demisia de la minister.
Tăriceanu nu va numi un înlocuitor
Liberalii nu vor face nicio mutare până la sfârşitul acestei săptămâni, când expiră termenul de 20 de zile în care reclamanţii lui Teodor Atanasiu - consilierul prezidenţial Adriana Săftoiu şi deputatul PSD Eugen Bejinariu - au posibilitatea să atace decizia Parchetului Militar, care i-a dat câştig de cauză ministrului apărării. Liderii PNL mizează pe faptul că niciunul dintre cei doi nu va face apel la instanţa supremă, iar şeful statului va fi obligat să-l repună în drepturi pe Atanasiu. În paralel, ministrul suspendat i-a intentat preşedintelui Băsescu un proces pe latură civilă. Potrivit unor surse liberale, conducerea formaţiunii a decis să nu propună un înlocuitor pentru Teodor Atanasiu, în situaţia în care Băsescu va găsi o modalitate prin care să menţină decizia de suspendare, şi să meargă pe mâna justiţiei. Între timp, conducerea efectivă a ministerului este asigurată de secretarul de stat Corneliu Dobriţoiu care, deşi nu este membru al PNL, ocupă postul atribuit, prin negociere, tot liberalilor.
Schimb MApN - Ministerul Dezvoltării Regionale
Surse din Alianţă susţin că preşedintele Traian Băsescu menţine starea de incertitudine asupra conducerii MApN pentru a-i forţa pe liberali să accepte un schimb de ministere cu PD. Potrivit surselor citate, democraţii ar urma să ceară PNL portofoliul de la Apărare şi să ofere la schimb viitorul Minister al Dezvoltării Regionale, care va centraliza bună parte din fondurile europene ce vor reveni României după integrare.
Deşi pediştii nu au lansat oficial oferta, la urechile liberalilor a ajuns intenţia colegilor de Alianţă. De altfel, la ultima şedinţă a CNC, liderul PD, Emil Boc, a insistat pentru majorarea bugetului ministerului respectiv şi a recunoscut că a fost pus de şeful statului să facă acest lucru. Liderii PNL au mari rezerve faţă de acest schimb, temându-se să predea oamenilor lui Traian Băsescu singurul serviciu secret pe care îl controlau.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite