Atanasiu mai cumpără o corvetă şi modernizează fregatele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Scutaru, că MApN va achiziţiona, în limita fondurilor bugetare, mai multe autovehicule de teren blindate şi neblindate, transportoare pentru trupe, un avion-curier şi platforme de

George Scutaru, că MApN va achiziţiona, în limita fondurilor bugetare, mai multe autovehicule de teren blindate şi neblindate, transportoare pentru trupe, un avion-curier şi platforme de transport multifuncţionale. Armata va mai cumpăra echipamente de protecţie individuală şi colectivă, de construcţii militare, de geniu şi de telecomunicaţii, un sistem integrat de apărare antiaeriană cu bătaie apropiată şi unul de identificare amic-inamic de nivel superior, echipamente de instruire prin simulare şi un sistem integrat de comunicaţii şi informatică. În scopul creşterii mobilităţii trupelor din teatrele de operaţii, MApN va cumpăra, în cursul acestui an, 60 de vehicule de luptă - 20 blindate şi 40 neblindate.
În planul de investiţii mai figurează echipamente de protecţie balistică, dar şi sisteme de localizare personal şi de război electronic sau dispozitive pentru controlul explozibililor. Pe de altă parte, potrivit preşedintelui Agenţiei de Compensare pentru Tehnică Militară Specială (ACTMS), Cristian Tarara, statul român a încheiat, până în prezent, 19 contracte de achiziţii de tehnică specială care au implicat realizarea de operaţiuni compensatorii (offset).
Tarara precizează, într-un răspuns la o altă interpelare, că, pentru cele 19 contracte amintite, nu au fost semnate acordurile de compensare în termenul legal de 60 de zile, ACTMS negociind în continuare încheierea acordurilor offset cu contractanţii care s-au angajat în acest sens.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite