Atanasiu, audiat fulger la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul liberal al apărării, Teodor Atanasiu, a fost audiat doar 15 minute de membrii Comisiei speciale a preşedinţiei care analizează cererile de începere a urmăririi penale înaintate

Ministrul liberal al apărării, Teodor Atanasiu, a fost audiat doar 15 minute de membrii Comisiei speciale a preşedinţiei care analizează cererile de începere a urmăririi penale înaintate împotriva sa de deputatul PSD Eugen Bejinariu şi de Adriana Săftoiu, consilier prezidenţial.
Atanasiu ne-a declarat că nici el, nici Comisia nu au venit cu date suplimentare faţă de prima audiere, din urmă cu câteva săptămâni. "Nu poate fi decât o decizie de neîncepere a urmăririi penale, fiindcă nu au niciun element care să conducă la faptul că eu aş fi săvârşit vreo infracţiune. Dar decizia aparţine preşedintelui", a precizat ministrul. Consilierul prezidenţial ştefan Deaconu, şeful comisiei, a declarat că se lucrează la definitivarea raportului privind cazul Atanasiu şi că nu mai sunt necesare audieri suplimentare ale ministrului. Secretarul Comisiei de apărare a Camerei, deputatul PNL George Scutaru, a afirmat că, dacă ar analiza cu obiectivitate plângerile formulate de Bejinariu şi Săftoiu, preşedintele Băsescu nu ar avea niciun motiv să încuviinţeze începerea urmăririi penale sau să ceară suspendarea lui Atanasiu din funcţie. "şeful statului ar trebui să dea dovadă de obiectivitate şi să nu lege cele două plângeri de propunerea de retragere a trupelor româneşti din Irak, avansată de Teodor Atanasiu", a spus Scutaru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite