Flutur: Aşteptăm să fim invitaţi la discuţii de Lucian Croitoru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat astăzi că partidul său îl susţine pe Lucian Croitoru pentru a forma un Guvern de uniune naţională şi a precizat că democrat-liberalii nu au pregătit un alt potenţial premier, în cazul în care Croitoru nu reuşeşte să formeze Guvernul.

Flutur a făcut apel şi la celelalte partide parlamentare să participe la rezolvarea crizei politice, pe care ar fi creat-o prin demiterea cabinetului Boc, sprijinindu-l pe Lucian Croitoru să constituie un nou Executiv.

"PDL îşi arată disponibilitatea totală pentru susţinerea lui Lucian Croitoru la funcţia de prim-ministru. PDL susţine un Guvern de uniune naţională şi ne exprimăm speranţa că şi celelalte partide vor da dovadă de responsabilitate în a forma acest Guvern în jurul domnului Lucian Croitoru pentru că aici se rezolvă ambele probleme. Dacă vorbim de criza economică, România are nevoie de un specialist mai mult ca oricând, iar, dacă vorbim de criza politică, să nu uităm că a fost declanşată de PSD şi PNL care au picat guvernul Boc", a declarat Flutur.

În privinţa refuzului PDL de a susţine varianta desemnării lui Klaus Johannis ca prim-ministru, Flutur a declarat: "Cred că dreptul constituţional este al preşedintelui României să desemneze un premier care să înceapă demersurile pentru a forma acest Guvern. Noi suntem de acord cu stabilitate politică, să traversăm cu bine criza economică, dar trebuie să vină cei care au declanşat criza politică să rezolvăm împreună această situaţie." 

Întrebat dacă PDL are pregătită o altă variantă de prim-ministru în cazul în care Croitoru nu reuşeşte să obţină susţinere pentru un Cabinet pe care să-l conducă, vicepreşedintele PDL a răspuns: "Deocamdată, nu", transmite NewsIn.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite