Asfalt electoral pentru USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În comuna băcăuană Gioseni, un drum judeţean a fost asfaltat doar de dragul candidatului USL, Bernadin Tamaş.

Şoseaua respectivă n-a avut niciodată vreo palmă de asfalt, până acum, cu două săptămâni înaintea alegerilor. Consiliul Judeţean (CJ) Bacău a găsit bani pentru modernizare ca prin minune, pe ultima sută de metri. CJ Bacău este condus de Dragoş Benea (PSD), unul dintre oamenii de încredere ai lui Viorel Hrebenciuc.

 Adversarii politici spun că scopul lucrării a fost ca meritele să fie arogate de candidatul Tamaş. În plus, după terminarea lucrărilor, candidatul USL a cinstit localnicii cu mititei şi bere şi totul a fost „garnisit" cu muzică de fanfară. Totul spre surprinderea lui Anton Jitaru, primarul în funcţie al comunei, care habar nu avea de asfaltarea drumului din comuna pe care o conduce.

„Vineri, m-am trezit cu nişte utilaje de asfaltare în capătul de nord al localităţii. Pe mine nu m-a anunţat nimeni de lucrările astea. Sâmbătă de dimineaţă s-au apucat de asfaltat un drum lung de 600 de metri şi în trei ore au terminat. În trei ore...nu-i cam rapid?", se întreabă retoric Anton Jitaru (PDL), primarul comunei Gioseni.

Licitaţia a fost făcută acum trei ani

Valentin Palea, directorul Serviciului Drumuri Judeţene din cadrul Consiliului Judeţean, afirmă că la baza lucrărilor efectuate la Gioseni stau documente bine puse la punct. „Este o licitaţie câştigată acum trei ani, însă lucrările le-am făcut treptat, în funcţie de necesităţi şi de banii de la CJ. În urmă cu doi ani am făcut o porţiune, anul trecut alta, iar acum am asfaltat bucata din Gioseni. Contractul constă în reparaţii de vară şi iarnă", a declarat Palea, uitând că drumul de la Gioseni n-a necesitat reparaţii aşa cum era stipulat în contract, ci asfaltarea de la zero. În proiectul general al reparaţiilor sunt cuprinşi 20 de kilometri, iar valoarea lucrărilor este de 9 milioane de lei.

„Mă plimbam şi eu pe acolo, să mă vadă lumea!"

Bernadin Tamaş recunoaşte că lucrarea este realizată de CJ, însă admite dezinvolt că şi-a arogat meritele. „CJ-ul a făcut drumul, doar nu mă apuc eu să asfaltez drumurile publice. Mă plimbam şi eu pe acolo ca să mă vadă lumea! Aşa e la ţară. Campania electorală se face din poartă în poartă. Nu am făcut nimic ilegal!", a afirmat Bernadin Tamaş.

El recunoaşte că, după terminarea asfaltării, a omenit localnicii cu bere şi mititei, însă susţine că petrecerea a fost pentru muncitorii care au lucrat la asfaltare. „Eu am adus de mâncare pentru cei 31 de muncitori care au lucrat la drum, nu pentru oamenii din comună", a adăugat Tamaş. Cât despre fanfara adusă pe drumul cu asfalt cald, Tamaş a afirmat relaxat: „eiii, muzica a fost plăcerea mea!".

600 de metri are drumul asfaltat în comuna Gioseni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite