Antonie Iorgovan va fi înmormântat cu onoruri militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Antonie Iorgovan a murit, ieri-dimineaţă, la clinica din Viena, unde a fost transferat la sfârşitul săptămânii trecute. Iorgovan, în vârstă de 59 de ani, suferea de doi ani de

Senatorul PSD Antonie Iorgovan a murit, ieri-dimineaţă, la clinica din Viena, unde a fost transferat la sfârşitul săptămânii trecute. Iorgovan, în vârstă de 59 de ani, suferea de doi ani de cancer la pancreas.

Antonie Iorgovan va fi înmormântat, luni, la Cimitirul Bellu, cu onoruri militare, potrivit legii. Senatorul a fost cavaler al Ordinului Naţional "Serviciul Credincios", şi potrivit legii are drepturi la onoruri militare. Trecerea în nefiinţă a lui Antonie Iorgovan a marcat scena politică.

Conducerea PSD, reunită în şedinţa Biroului Permanent Naţional, a ţinut un moment de reculegere în memoria colegului lor. În plenul Senatului, Nicolae Văcăroiu a solicitat un moment de reculegere în memoria senatorului, la puţin timp după aflarea veştii privind dispariţia acestuia.

Colegii, colaboratorii şi apropiaţii lui Antonie Iorgovan au deplâns moartea acestuia. "A fost un coleg de excepţie, bun, un luptător, pentru noi sunt convins că este o imensă pierdere", a declarat Nicolae Văcăroiu. Între 1990 şi 1991, Antonie Iorgovan a fost preşedintele Comisiei de redactare a proiectului de Constituţie. Acest fapt i-a adus notorietate, fiind supranumit "părintele Constituţiei". (Alexandru Macoveiciuc)

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite