Antonescu se mai gândeşte la demisie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu trebuie să arbitreze conflictele din filiale
Crin Antonescu trebuie să arbitreze conflictele din filiale

Preşedintele interimar Crin Antonescu şi-a nuanţat, în ultima vreme, declaraţiile cu privire la retragerea sa din politică dacă Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni după referendum.

Antonescu a afirmat, miercuri seară, că nu mai este „legat de niciun rămăşag", el arătând că îndemnurile lui Traian Băsescu  la neprezentare la urne dau „peste cap orice condiţie de competiţie electorală". Ieri, Antonescu a explicat că nu a renunţat la varianta demisiei.

„N-am făcut o promisiune, că nu datoram nimănui. Am spus pur şi simplu domnului Băsescu că înţeleg că, după referendumul acesta, nu o să mai fim împreună, ori pleacă dânsul, ori plec eu", a explicat Antonescu, miercuri seară, la Antena 3.

„Chiar după introducerea condiţiei de cvorum, am spus, da, chiar şi aşa, e în regulă, dacă nu se strâng 9 milioane de oameni să se pronunţe asupra acestei chestiuni sau dacă ia mai multe voturi Traian Băsescu, am plecat şi mă duc învârtindu-mă", a reamintit Antonescu.

„A survenit acum şi acest element care dă peste cap orice condiţie de competiţie electorală, în care domnul Băsescu strigă: fugiţi, fugiţi de la urne. Evident că nu mai sunt legat de niciun angajament şi de niciun rămăşag", a spus Antonescu, miercuri, la Antena 3.

Explicaţiile preşedintelui interimar

El a adăugat însă că nu ştie dacă mai poate face politică în eventualitatea în care nouă milioane de români ar vota pentru la referendum, iar Traian Băsescu s-ar întoarce la Cotroceni.

Ieri, Antonescu a declarat la Realitatea TV că afirmaţiile din presă cu privire la faptul că „s-a răzgândit" şi nu va mai ieşi din viaţa politică dacă Traian Băsescu revine la Cotroceni în urma rezultatului referendumului de duminică sunt false.

„Nu am afirmat nici aseară, nici altă dată că nu mai demisionez. Dacă asta este grija principala a dumneavoastră, nicio grijă, fac ceea ce am spus că voi face. Niciodată nu am încălcat ceea ce am spus în Parlamentul României sau ceea ce am spus că voi face", a declarat Crin Antonescu.

Promisiunea de la suspendare

Crin Antonescu a declarat, în 6 iulie, la şedinţa Parlamentului privind suspendarea preşedintelui, că, dacă Traian Băsescu nu va fi demis la referendum, el se va retrage din viaţa politică. El a făcut şi ulterior declaraţii pe această temă explicând că demisia sa rămâne valabilă şi în cazul în care Traian Băsescu s-ar întoarce la Cotroceni doar pentru că referendumul ar fi invalidat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite