Antonescu îl pune pe Boc în cârca lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL acuză PSD că sprijină rămânerea la putere a Guvernului Boc prin refuzul de a colabora cu liberalii. Liderul PNL Crin Antonescu aduce ca argument faptul că social-democraţii nu au vrut  să negocieze paşii care urmau unei eventuale prăbuşiri a Executivului, după moţiunea de cenzură.

Moţiunea de cenzură e ca şi depusă. Dacă însă spui, cum face PSD, că nu vrei să  guvernezi acum, ci doar după alegeri, că nu vrei să sprijini un alt guvern, de fapt garantezi rămânerea guvernului Boc”, a afirmat Antonescu, ieri, la finalul şedinţei conducerii liberale. El spune că pentru trecere moţiunii de cenzură este nevoie sprijinul unor parlamentari din actualul arc guvernamental.”Noi suntem gata să discutăm cu UDMR dar şi cu parlamentari PDL care nu vor să fie părtaşi la dezastru. Cum să atragem nişte oameni cărora nu le explicăm ce guvern propunem noi după  eventuala cădere a actualului Executiv?”, a fost explicaţia dată de Antonescu pentru nemulţumirile sale. În opinia sa, prin refuzul de a asigura o guvernare alternativă actualei puteri împreună cu liberalii, PSD e la fel de iresponsabil ca şi echipa guvernamentală PDL-UDMR-UNPR. “Când vom avea alegeri, anticipate sau nu, fiecare din noi o să ne batem să obţinem un scor care să ne permită să guvernăm singuri. Până atunci suntem datori să găsim răspunsuri pentru realităţile de azi“, a fost răspunsul dat de Antonescu speranţelor PSD de a obţine 51% la viitoarele alegeri.

În aceste condiţii, liderul liberal pare să fi abandonat ideeea de a negocia cu social-democraţii. “Am cam terminat toată gama de eforturi pentru a găsi o astfel de majoritate. Câtă vreme PSD doreşte să guverneze singur, îi urez mult succes”, a comentat Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite