Antonescu îi cere lui Augustin Zegrean să vorbească de amenințările primite de la Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Curţii Constituționale, Augustin Zegrean
Preşedintele Curţii Constituționale, Augustin Zegrean

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a afirmat, marţi seară, că premierul Victor Ponta nu l-a intimidat pe preşedintele CCR, Augustin Zegrean, ci mai degrabă pare el însuşi intimidat, făcând referire la faptul că judecătorul CCR a trimis nişte documente unor oficiali europeni în care susţine că se fac presiuni.

"Avem un fapt, un referendum, un rezultat categoric, avem nişte instituţii care lucrează în termeni constituţionali, de la Guvern până la Curte Constituţională, şi avem un om care încearcă să anuleze, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, şi să revină cu forţa. Să revină printr-o serie de abuzuri, pe care încearcă să le forţeze, să le împingă în cadre legale, intimidând, ameninţând explicit cu puşcăria, oameni, oficialităţi, ministrul de Interne însuşi, pentru a putea încălca aceste lucruri. De fapt ce se întâmplă, domnul preşedinte Zegrean (n.r. - preşedintele CCR, Augustin Zegrean) emite într-adevăr un act extrem de ciudat, trimis astăzi preşedintelui Comisiei de la Veneţia - ce ironie, comisiei ale cărei recomandări privitor la absenţa cvorumului au fost ignorate - , şi altor oameni foarte importanţi, comisarului european pentru justiţie, comisarului pentru drepturile omului, despre presiunile făcute asupra Curţii", a afirmat Antonescu, la Antena 3.

El a punctat că presiunile asupra CCR nu au fost făcute de el, precizând că a spus de fiecare date că, indiferent de ce decizie va lua Curtea, ea trebuie respectată, și nu culpabilizată. Antonescu a spus că nu a avut niciun fel de contact telefonic cu judecătorii CCR, despre care spune că nici nu-i cunoaşte.

"Victor Ponta nu l-a ameninţat, nu l-a intimidat. Victor Ponta însuşi pare domnia sa destul de ameninţat şi de intimidat în aceste zile. Nu a făcut niciun fel de declaraţie, niciun fel de acţiune şi niciun fel de gest împotriva sau asupra Curţii', a adăugat, în context, Antonescu.

Preşedintele interimar a subliniat că Ponta a respectat şi a încercat să pună imediat în aplicare deciziile CCR.

"Cine oare a ameninţat CCR? Cine a vorbit de lovitură de stat? Poate domnul Zegrean să vorbească de ameninţările pe care domnul Băsescu într-o formă sau alta i le trimite", a completat Antonescu.

El a afirmat că va face tot ce poate pentru a discuta şi cu preşedintele CCR şi cu procurorul general pentru a se vedea care este realitatea.

Preşedintele interimar a mai spus că va vorbi cu premierul şi cu şeful MAE pentru a le cere ca şi ei să scrie aceloraşi instituţii cărora Augustin Zegrean le-a adresat scrisori plângându-se de presiuni asupra CCR.

"Cred, şi voi avea, am avut deja şi o să mai am o discuţie cu primul ministru, cu ministrul de externe, că trebuie să se adreseze şi Guvernul României acelor instituţii cărora li s-a adresat domnul Zegrean, în care să se explice limpede, Comisiei de la Veneţia, că în niciun caz guvernul, preşedintele interimar, alte instituţii publice din România nu fac vreo presiune asupra Curţii, dar că există semne clare că cineva le face. Deci toate lucrurile astea trebuie făcute şi mesajul meu îl transmit prin intermediul emisiunii dvs., pentru că este foarte important, către toţi oamenii din ţara asta, din instituţii publice, până la administraţia locală, este acela de a nu se lăsa intimidaţi", a declarat Antonescu la Antena 3.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite