Antonescu, despre retragere: Nu mai sunt legat de rămăşag, dar nu ştiu dacă mai pot face politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crin Antonescu a explicat, miercuri seară, referindu-se la retragerea sa din politică dacă Traian Băsescu se întorce la Cotroceni, că după anunțarea boicotării referendumului, el nu mai este "legat de niciun angajament", având în vedere că nu se mai poate vorbi de o "competiție".

"Este evident că acesta este înțelesul în care eu am spus. Eu am făcut o promisiune. N-am făcut o promisiune că nu datoram nimănui. I-am spus, pur și simplu, domnului Băsescu că înțeleg că după referendumul acesta nu o să mai fim împreună. Ori pleacă dânsul, ori plec eu. Sigur că atunci aveam în vedere chiar înțelesul pe care l-ați dat dumneavoastră și era ceva de bun simț pentru oricine. Când am văzut totuși cât de interesați sunt partizani domnului Băsescu, parcă mai mult decât de rămânerea domniei sale, dacă plec eu, dar nu cumva mă răzgândesc eu. Sigur că am avut un sentiment ambivalent pe deoparte să rămân, că văd că asta le place și vreau și eu să le fac anumite bucurii, dar după aceea, chiar după introducerea condiției de cvorum, am spus da, chiar și așa. E în regulă. Dacă nu se strâng 9 milioane de oameni să se pronunțe asupra acestei chestiuni sau dacă ia mai multe voturi Traian Băsescu, am plecat și mă duc învârtindu-mă. A survenit acum și acest element care dă peste cap orice condiție de competiție electorală în care domnul Băsescu strigă <<Fugiți>>. Evident că nu mai sunt legat de niciun angajament, de niciun rămășag", a arătat Antonescu la Antena 3.

De asemenea, președintele interimar a subliniat că pentru România nu ar mai conta dacă "rămâne Băsescu sau Antonescu în politcă", în cazul în care votul a milioane de români va fi ignorat complet, ci atunci societatea s-ar confrunta cu "situaţie absolut cumplită", notează NewsIn.

"Există însă o altă problemă și chiar nu pot să răspund acum. Eu nu știu dacă, Doamne ferește, vom avea situația cu 7, 8 ,9 milioane, la limită, de oameni care vin și spun ceva, cu votul lor, cu conștiința lor, cu dreptul lor și cineva în ignorarea completă a acestei situații revine totuși la Cotroceni, eu nu știu pur și simplu dacă mai pot să mai fac politică în continuare față de această situație. Nu știu, o să vedem. Noi suntem, de fapt, în practică, împinși către legea pe care au făcut-o pedeliști și nu s-a mai supărat nimeni din Europa. Aceea absurdă în care ai nevoie de 9 milioane de DA-uri. Acum însă eu tot ce pot să vă spun mulțimindu-vă pentru această preocupare să nu ajungem într-o asemenea situație pentru că atunci nu mai e o problemă dacă rămâne Antonescu sau Băsescu în politică. Va fi o situație absolut cumplită cu care România nu s-a mai confruntat și asta ne mai lipsea", a conchis Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite