Antonescu propune PSD şi UDMR o alianţă până în 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul pas al noii majorităţi ar fi suspendarea lui Traian Băsescu, ceea ce i-ar permite preşedintelui interimar Mircea Geoană să numească un premier convenit de PSD, PNL şi UDMR.

Pentru a ajunge în această situaţie, liberalii vor o alianţă oficială cu PSD şi vor face tot posibilul pentru a-i atrage de partea Opoziţiei pe cei de la UDMR. “Sugerez o alianţă, o comasare a acestor două mari partide. Trebuie foarte repede să punem la o parte diferenţele dintre noi. Este limpede ce ne uneşte”, a declarat liderul liberalilor despre relaţia cu PSD,  într-o emisiune a postului Antena 3. Cum PSD şi PNL nu au suficienţi parlamentari pentru a forma o  majoritate, Antonescu a adăugat că formaţiunea de la care Opoziţia aşteaptă ajutor să ajungă la putere este UDMR.

Împreună cu UDMR, să discutăm şi să punem în aplicare un vast proiect naţional cu durata de 6 ani, deci până în 2012 alegeri şi în 2016. Adică nu mai mergem pe o improvizaţie de un an şi după aceea începem să ne batem în alegeri”, a explicat Crin Antonescu. Liderul PNL a sugerat că refuzul UDMR ar putea avea urmări asupra Uniunii. “Cred că noi trebuie să le comunicăm celor din UDMR că au de ales. Fie scutesc România de chin, fie mai guvernează pe lângă Traian Băsescu încă un an şi jumătate cu riscul de a dispărea chiar de pe harta politică a României”, a comentat liderul PNL.

Un plan similar a fost invocat  şi de Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al PSD. El crede într-o alianţă între partidul său şi liberali . “Prima măsură ar fi suspendarea lui Traian Băsescu şi apoi, a doua măsură, demiterea Guvernului”, a afirmat şi Năstase

UDMR duce mai departe guvernul Boc

În schimb, liderii UDMR susţin că aşteaptă de la Opoziţie clarificarea punctului de vedere privind drepturile minorităţilor. “În acest moment noi suntem într-o altă alianţă. Interesul nostru este să ducem mai departe acest guvern. Noi cei din UDMR avem în acest moment o problemă destul de mare cu PSD şi PNL în ceea ce priveşte abordarea drepturilor privind învăţamântul în limba maternă. Cei din PSD şi PNL ar trebui să clarifice cum văd problema minorităţilor”, a declarat preşedintele UDMR la Realitatea TV

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite