Antonescu : dacă moţiunea trece, USL îl va propune pe Ponta premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În situaţia în care moţiunea de cenzură va fi adoptată, premierul propus de majoritatea creată în jurul Uniunii Social Liberale (USL) poate fi liderul PSD, Victor Ponta, a afirmat, ieri, şeful PNL Crin Antonescu

Antonescu a afirmat că USL va face cunoscut numele premierului pe care îl va propune imediat ce moţiunea de cenzură va trece. "Primul criteriu pe care se propune un premier e conformaţia mjorităţii parlamentare care îl susţine. Noi avem astfel de criterii, domnul Băsescu are altele", a comentat Antonescu.

Întrebat dacă acest posibil candidat de premier va fi liderul PSD, Victor Ponta, Antonescu a răspuns: "După toate probabilităţile, poate să fie domnul Ponta, pentru că în actuala conformaţie putem merge pe un premier al PSD, care are cei mai mulţi parlamentari". Antonescu a precizat că USL nu are o variantă cu un premier tehnocrat.

El a admis, însă, că în acest moment nu există o majoritate parlamentară care să adopte moţiunea de cenzură şi să facă posibilă numirea unui nou candidat de premier. Guvernul şi-a angajat, săptămâna trecută, răspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL şi PC au depus o moţiune de cenzură care va fi dezbătută şi votată în 16 martie.

Potrivit protocolului USL, cele două partide vor desemna candidatul la prezidenţiale pe baza unui sondaj de opinie, urmând ca partidul care nu dă preşedintele să primească postul de premier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite