Antonescu: Ne menținem candidatul pentru sectorul 6. Nu e deloc un capăt de țară dacă mergem pe liste separate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL merge în continuare pe mâna lui Rareș Mănescu pentru primăria sectorului 6 al Capitalei, a declarat președintele liberal Crin Antonescu, duminică seara, la Realitatea TV. Liderul PNL a mai precizat că, dacă la reuniunea USL de mâine nu vor cădea de acord asupra unor candidați comuni, nu e ”deloc un capăt de țară” să meargă pe liste separate în Capitală.

"Nu renunţăm la candidatura PNL la Sectorul 6, care candidatură va fi ocupată de Rareş Mănescu, care este preşedintele acestei organizaţii, de ani buni, care este un om, din punctul nostru de vedere - şi nu avem un contraargument de la aliaţii noştri- un om care nu poate fi împiedicat în niciun caz să câştige, sub culorile USL, acest Sector", a declarat Antonescu, duminică seara, la Realitatea TV.

”Susţinem varianta ca la sectorul 3 candidatul comun să fie PSD, la sectorul 6 candidatul comun să fie PNL. Cei de la PSD doresc în ambele sectoare candidaţi PSD, ceea ce este inacceptabil pentru PNL. Nimeni nu a pus în discuţie vreo secundă ruperea USL la Bucureşti sau în altă parte. Este vorba de variante între care va trebui să alegem şi sunt două variante mari şi late: unu - candidaturi comune peste tot, deci şi la primăria fiecărui sector, şi la consiliul sectorului respectiv sau în cazul sectoarelor, candidaturi separate”, mai spune liderul liberal.

Potrivit liderului liberal, "nu este vorba despre o chestiune între PNL şi PSD, cât despre susţinerea lui Victor Ponta pentru un candidat PC".

Despre situaţia de la Sectorul 2, preşedintele PNL a explicat că, potrivit unei artimetici care asociază PC cu PNL şi conform principiului parităţii, pe care liberalii l-au respectat la Bucureşti, acest sector trebuie să revină PSD.

"Noi avem Sectorul 1, avem şi Sectorul 6, şi Sectorul 4, unde domnul Piedone este tot în Alianţa de Centru-Dreapta. Decurge că celelalte trei Sectoare, 2, 3 şi 5 sunt ale PSD-ului", a adăugat liderul PNL.

Antonescu a ţinut să îşi exprime speranţa că USL va veni luni cu soluţia candidaturilor comune pe Capitală, dar a ţinut să adauge că "nu este deloc un capăt de ţară" nici să se meargă separat.

Ştefan Florescu, candidat PC pentru Primăria Sectorului 6, a declarat, duminică, în Parcul Moghioroş, că este convins de faptul că va fi numit candidat al USL, el mizând pe sprijin din partea liderului PSD Victor Ponta, notează Mediafax.

De curând, liberalul Crin Antonescu a declarat pentru un cotidian online că, dacă partidele din USL nu se înţeleg asupra candidaţilor de la Bucureşti, se va merge pe liste separate în Capitală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite