Antonescu consideră că este incceptabil faptul că Băsescu se mândreşte cu prietenia sa cu Viktor Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
USL consideră că premierul Ungariei ar trebui să se abțină de la implicarea în viața politică românească
USL consideră că premierul Ungariei ar trebui să se abțină de la implicarea în viața politică românească

Crin Antonescu consideră că este inacceptabil că Traian Băsescu se mândreşte public cu faptul că este prieten cu Viktor Orban, premierul Ungariei.

,,Nu este normal, atunci când Orban a făcut nişte gesturi inacceptabile faţă de România, tu, preşedinte al României, să spui la Vocea Rusiei: Sigur, eu cu Viktor Orban suntem în aceeaşi familie politică, ne sprijinim unul pe altul la alegeri?. Este inacceptabil”, a spus Antonescu la Realitatea Tv.

De asemenea, Antonescu a comentat şi declaraţia lui Traian Băsescu potrivit căreia ,,maghiarii au participat în număr redus la referendum, deoarece au înţeles foarte bine modul ilegal cum a fost decapitată conducerea statului”.

Preşedintele interimar spune că o astfel de declaraţie trebuie înţeleasă astfel: ,,Românii sunt mai slabi de minte, etnicii maghiari sunt mai inteligenţi şi românii au fost păcăliţi, maghiarii, nu”.

"Tradiţional, eu şi Viktor Orban ne susţinem în alegeri. Şi eu am îndemnat românii din Ungaria, cetăţeni ungari de etnie românească să voteze FIDESZ-ul la alegerile trecute. În plus, trebuie să recunosc, cu Viktor Orban am o relaţie şi în afara politicii (...)Noi, ca ţări foste communiste, avem cam acelaşi tip de probleme. Aşa că, în mod natural, ne susţinem. Iar eu cu Viktor Orban facem parte şi din aceeaşi familie politică europeană", a declarat  Băsescu pe 15 august la postul de radio ,,Vocea Rusiei”.

Citeşte şi: Băsescu: România cu preşedinte de dreapta şi Guvern de stânga

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite